MEZİTLİ’DE ‘RANT’ İNTİKAMI


Mezitli’de 72 dönüm çam ormanının katledilmesinin ardından olay yerine giderek sert açıklamalarda bulunan Mezitli Mahallesi’nin eski Muhtarı Veysel Kılıçoğlu’nn şahsına ait seraya dün gece kimliği belirsiz kişilerce saldırı gerçekleştirildi. Saldırganlar 400 ağaçlık üzüm bağını talan ederek, kullanılmaz hale getirdi.

 

Tarih : 22 Ocak 2020 Çarşamba 11:11

Necdet TAŞ

İmar rantlarıyla ve orman katliamlarıyla gündemden düşmeyen Mezitli’de ağaç katliamı devam ediyor. Eski Mezitli mahallesinde kimliği belirsiz kişiler, Orman Bölge Müdürlüğü korumasında olan 72 dönümlük Hazine arazisindeki yaklaşık bin 500 kızılçam ağacını bir gecede kesilmesinin ardından olayı ihbar eden ve olaya karşı çıkan çevrelere “intikam” saldırıları başladı. Bölgedeki ağaç katliamını ilk duyuran isimlerden olan ve peşini bırakmayan Mezitli Mahallesi’nin eski Muhtarı Veysel Kılıçoğlu’nun serasına kimliği belirsiz kişilerce dün gece saldırı gerçekleştirerek, yaklaşık 400 üzüm ağacını kestiler.

İNTİKAM SALDIRISI

Kılıçoğlu’nun üzüm yetiştirdiği seraları bir gecede katledildi. Saldırganların üzüm bağını talan ettiği ve bağın kullanılmaz hale getirildiği öğrenildi. Kılıçoğlu, Mezitli’deki katliamın ardından yatığı açıklamada, “Burada katliam var. Cumartesi gecesi 72 dönüm arazi de çam ağaçları yerle bir edilmiş. Sözün bittiği yerdeyiz. Mersin Valisi, Orman Bölge Müdürlüğü, yerel yöneticiler buraya sahip çıkmalı. Burada katliamı yapan kişiler parasal değil, hapis cezasıyla cezalandırılıp, bu yerin tekrar orman alanına dönüştürülmesi için çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu yapılan işlem organize bir suç örgütünün işi. Çünkü ilk defa yapılan bir işlem değil. Bu insanlar kanunlardaki boşlukları iyi biliyor, biraz da parasal güçleri de var ve yakın zamanda narenciye bahçesi olacağını da göreceğiz. Çünkü hemen bitişik Mezitli Devlet Hastanesi olarak belirlenmiş bir alan. Büyük bir rant var burada, çevresi hep arazi bölgesi. Vatandaş geleceğe yönelik bir yatırım yapma derdinde sanırım” diyerek kamuoyunun dikkatlerini buraya çekmişti. Olayla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA