Engelli ailelerine dikiş kursu veriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesince, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezinde kurs gören çocukların annelerine yönelik dikiş kursu açıldı.

 

Tarih : 20 Ocak 2020 Pazartesi 13:14

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, engelli bireylerin sosyal hayatta aktif rol alması için çalışmalar aralıksız devam ederken, engelli çocukların anneleri de ihmal edilmiyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesine bağlı Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezindeki etkinliklere çocuklarını getiren annelere, bekleme süreleri boyunca vakitlerini aktif değerlendirebilmeleri için dikiş kursu açıldı.
 

EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Kursun ilk modülü olan 'dekoratif minder dikimi'ne ilginin yoğun olduğu görülünce, 'salon takımları dikimi' modülü olan ikinci kurs açıldı. Toroslar Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen usta öğretici Özlem Ünal tarafından verilen kurs, hafta içi her gün saat 08.00-13.30 arası gerçekleşiyor. Zamanının tümünü engelli çocuklarının bakımına ve eğitimine adadıklarını belirten kadınlar, dikiş kursunda hem üretiyor hem sosyalleşiyor. Kadınlar, el emeğiyle yaptıkları çanta, önlük, nevresim takımı, kırlent gibi ürünlerin kumaşlarının çoğunu eski kotlardan ve kullanılmayan kumaşlardan elde ederek geri dönüşüme katkı sunuyor. 18 Şubat’a kadar devam edecek olan kurs sürecinde kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini düzenleyecekleri kermeste satışa sunarak ev ekonomilerine katkı sağlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA