Mersin’de 400 bin 767 öğrenci karne heyecanı yaşadı


Mersin’de 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte, 400 bin 767 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

 

Tarih : 17 Ocak 2020 Cuma 13:24

Haber Merkezi

Vali Ali İhsan Su da eğitim- öğretim yılının birinci döneminin son gününde Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nde öğrencilere karnelerini vererek mutluluklarına ortak oldu. 9. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek karnelerini dağıtan Vali Su, onlara gelecekteki hedeflerinin ve ideallerinin ne olduğunu sordu. Dönem birincisi Ayşenur Dallı'ya ödülünü ve karnesini veren Vali Su, 15 günlük tatil süresini öğrencilerin en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Su, "Tabii ki dinlenmeyi hak ettiniz. Bu süre içerisinde spor yapın, kitap okuyun, el sanatları ile ilgili aktivitelere katılın, müzikle uğraşın ama bu arada zayıf olduğunuz dersler var ise bunlara da takviye yapın ki, ikinci döneme hem dinlenmiş hem de hazır olarak girmiş olun” dedi.

“ÜLKEMİZİ ALDIĞINIZ SEVİYEDEN ÇOK DAHA YUKARIYA TAŞIYACAKSANIZ”

Başarı için zekanın tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Vali Su, “Başarılı insanların geçmişine baktığınızda hep çok çalıştıklarını görürsünüz. Olduğu kadarıyla yetinmek başarıyı getirmeyecektir. Sizler gelecekte bu ülkenin idarecileri olacaksınız. Bunu gözlerinizde görüyorum. Sizler ülkemizi aldığınız seviyeden çok daha yukarıya taşıyacaksanız" ifadelerini kullandı. Karne töreninin ardından öğretmen ve okul idarecileriyle bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, bugün Mersin'de 400 bin 767 öğrencinin okullarda karne heyecanı yaşadığını söyledi. Öğretmenler ve ailelerin öğrencilerle birlikte yoğun bir çalışma ortamından çıktıklarını belirten Su, eğitim sistemi içerisinde öğretmenlerin önemine dikkat çekerek, “Okullarımız hem fiziki imkanlar hem de donanım bakımından iyi ama daha iyi olması için gayret ediyoruz" diye konuştu. Su, özverili çalışmalarından dolayı ailelere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi. Vali Su’ya karne töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve müdür yardımcıları ile şube müdürleri de eşlik etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA