SKOLYOZ’U ŞEHİR HASTANESİ’NDE YENDİ


Uzun yıllar Skolyoz (Omurga Eğriliği) rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçiren 14 yaşındaki Azra Naneli, Mersin Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Anıl Taşkesen’in başarılı operasyonu ile sağlığına kavuştu.

 

Tarih : 16 Ocak 2020 Perşembe 13:50

Adem GÜNEŞ

 

14 yaşındaki Azra Naneli, Skolyoz (Omurga Eğriliği) şikayeti nedeniyle hem sosyal hem de sağlık açısından zor günler geçiriyordu. Mersin’de sadece Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1 doktorun yapabildiği, Türkiye genelinde de büyük maliyetlerle Özel hastanelerde yapılan Skolyoz Ameliyatı artık Mersin Şehir Hastanesi’nde de yapılıyor. Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Anıl Taşkesen tarafından yapılan skolyoz ameliyatı ile son olarak  14 yaşındaki Azra sağlığına kavuştu. 

 

DAHA ÖNCE 6 DEFA SKOLYOZ AMELİYATI YAPILDI

 

Daha önce 6 Skolyoz Ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Anıl Taşkesen, omurilik eğriliği (skolyoz) probleminde erken tanının çok önemli olduğunu belirterek, “Son olarak Azra ve ailesi hastanemize omurilik eğriliğinden dolayı başvurdu. Yaptığmız inceleme sonrasında Azra’nın omurgasında ciddi düzeyde eğrilik olduğunu gördük. Ardından ameliyat kararı alarak Azra’ya operasyon yaptık. 3 saat süren ameliyat sonrasında Azra’nın omurgasını düzelttik” dedi.

 

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

 

9- 16 yaş arası çocukların skolyoz açısından çok dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Taşkesen, “Biz bu nedenle diyoruz ki; 16 yaşına kadar her çocuk en az bir kez hastane başvurusunda bulunmuş oluyor ve başka sebeplerden akciğer filmi de istenmiş oluyor illa ki. Aile hemen farkına varmayabilir, ama meslektaşlarımızın bu konudaki farkındalığı çok önemli. Akciğer filmine bakarken skolyoz açısından da dikkat etmeleri birçok vakanın erkenden yakalanmasını sağlayabilir. Böylece çocuk, geç kalınmış olmadan omurga ile ilgilenen bölümlere yönlendirilir” ifadelerini kullandı.

 

SKOLYOZ NEDİR?

 

Mersin Şehir Hastanesi’nde çocuk ve yetişkinlerde görülen tüm omurga rahatsızlıklarının tanı ve tedavisi yapılabilabildiğini de söyleyen Dr Taşdemir, “Omurganın sağa ya da sola doğru eğriliklerine skolyoz denir. En sık olarak ergenlik yaştaki çocuklarda görülür. Omurgaya ön veya arkadan bakıldığında düz değil de sağa ya da sola doğru kayma varsa skolyozdan şüphelenilir. Kesin tanı için röntgen filmi çekilir varsa eğriliğin açısı ölçülür ve 10 dereceden fazla ise skolyoz olarak tanı alır. Mersin Şehir Hastanesi’nde artık bu hastalığın ameliyatı ve tedavisi mümkün. Skolyoz hastalarının artık şehir dışında ameliyata gitmelerine gerek kalmadı. Biz Mersin Şehir Hastanesi olarak ekibimizle birlikte bu ameliyatı başarılı bir şekilde yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  Skolyoz, Mersin Şehir Hastanesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA