Çocukların refahı için işbirliği


Mersin Barosu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, çocukları şiddetten, istismardan korumaya ve suç işlemelerini önlemeye yönelik farkındalık çalışmaları yapmak, çocuklara hukuki ve eğitim desteği vererek, onların sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla, çocuk refahı ve sorunlarına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ayrıca; telif hakkı Mersin Barosuna ait olan ve Mersin Barosu avukatları tarafından sahnelenen, çocuklara haklarını anlatan ‘Sihirli Küre’ isimli tiyatro oyunu, eğitim –öğretim dönemlerinde Mersin ili ve ilçelerindeki tüm ilköğretim öğrencilerine sahnelenecek.

 

Tarih : 14 Ocak 2020 Salı 10:53

Haber Merkezi

Mersin Barosunun ev sahipliğinde, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca arasında imzalanan protokol kapsamında;  Mersin ili ve ilçelerinde sosyal, eğitsel ve hukuki destek ihtiyacı olan çocuklara yönelik ortak çalışmalar yapılacak olup; çocuklara yönelik, yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak projelerin birlikte geliştirilmesi, desteklenmesi, bunların Mersin ili ve tüm ilçelerinde uygulamaya konulmalarının sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından sürdürülen çocuklara yönelik projeler içerisinde de birlikte görev alınmasına karar verildi. Çocukların istismardan, şiddetten korunmalarına, suç sayılan davranışlar konusunda bilinçlenmelerine, çocuklara haklarının öğretilmesine ve bu konularda ailelerin, öğretmenlerin ve toplumun da bilinçlenmesinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Protokol kapsamında ayrıca; telif hakkı Mersin Barosuna ait olan ve Mersin Barosu avukatları tarafından sahnelenen, çocuklara haklarını anlatan ‘Sihirli Küre’ isimli tiyatro oyunu, eğitim –öğretim dönemlerinde Mersin ili ve ilçelerindeki tüm ilköğretim öğrencilerine sahnelenecek. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, hem çocuklarımızın, hem de toplumun bilinçlenmesi amacıyla yapılacak olan ortak çalışmalarla, Mersin’de çocukların refah içerisinde yaşamalarına yönelik başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını belirtti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA