Teyyakuz hali sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kar ve yağmurla mücadelesi aralıksız devam ediyor. Tarsus’ta şiddetli yağmur ve Çamlıyayla’da kar nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, Büyükşehir ekipleri tarafından ivedilikle ortadan kaldırılıyor. Tarsus’ta ovada çadırlarda yaşayan ve kaldıkları bölgelerin taşkın nedeniyle sular altında kalmasından dolayı Büyükşehir ekipleri tarafından merkeze taşınan tarım işçilerine, sıcak çorba, su ve yemek dağıtımı yapıldı. Çamlıyayla merkezde ve bağlı mahallelerde kar nedeniyle kapanan yollar, Büyükşehir ekiplerinin gece dahi kesintiye uğramayan çalışmalarıyla açıldı. Ekiplerin teyakkuz hali devam ediyor.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 14:31

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin şiddetli yağışlardan dolayı yağmur ve karla mücadelesi aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, sorun yaşanan noktalara ivedilikle müdahale ederek sorunları ortadan kaldırıyor.

 

15 OTOBÜS TAHSİS EDİLİP, TAHLİYELERİ SAĞLANDI

 

Şiddetli yağış nedeniyle Tarsus Kaymakamlığı’nda oluşturulan Kriz Masası’yla koordineli şekilde çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 otobüs tahsis ederek ova bölgede bulunan Yeniçay, Akarsu, Çağbaşı, Yaramış, Çatalca, Yeşiltepe, Egemen, Aliefendioğlu, Atalar, Çiçekli, Alifakı, Kelahmet ve Kulak mahallelerinde çadırda kalan ve çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu yaklaşık 1500 tarım işçisini merkezde bulunan Tarsus Spor Salonu, Bağlar Spor Salonu ile Yeşiltepe ve Özel Bahşiş Mahalle merkezlerine taşıdı.

 

SICAK ÇORBA, SU, ÇAY VE YEMEK İKRAMI YAPILDI

 

Taşıma işleminin başlamasının ardından hemen harekete geçen Büyükşehir ekipleri, mağdur durumdaki insanların ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç’ın bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında tarım işçilerine sıcak çorba, su, çay ve yemek dağıtıldı.

 

ÇAMLIYAYLA VE TARSUS’UN YÜKSEK MAHALLELERİNDE KARLA MÜCADELE

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağmurla mücadelenin yanı sıra yüksek kesimlerde bulunan yerleşim yerlerinde de karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Meteoroloji’nin uyarılarının ardından teyakkuza geçen Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla’da Sebil, Ergene, Belçınar, Körmenlik, Çayırekinliği yollarında karla mücadele çalışması yaptı. Ekipler, Çamlıyayla-Sebil arasında heyelan nedeniyle yola düşen kayaları kaldırarak yolu trafiğe açtı. Ekipler Çamlıyayla’nın yanı sıra Tarsus’un kırsal bölgelerinde bulunan Sanlıca, Emirler, Keşli, Çukurbağ, Gömmece, Kenzin, Kisecik, Gülek, Boztepe ve Böğrüeğri Mahallelerinde de karla mücadele ve yol açma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 kişilik yol ekibinin çalışmalarında 2 greyder, 2 JCP ve diğer iş araçları kullanıldı. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’un ova bölgesinde yer alan Özel Bahşiş Mahallesi’nde de su tahliye çalışması yaptı. Yine kent merkezinde de bazı noktalarda su tahliye çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA