Mezitli Belediyesi teyyakuzda


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıllarda sel olaylarının en yoğun olduğu bölgeleri ve evleri ziyaret eden Başkan Tarhan, burada mağdur olan vatandaşlarla buluştu. 24 saati aşkın süredir Fen İşleri Müdürlüğü’nün teyakkuz halinde olduğu kritik alanlarda yapılan çalışmaları denetleyen Başkan Tarhan, Mezitli’de birkaç yer dışında su taşkını sorununun çözülmüş olduğunu söyledi.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 14:24

Haber Merkezi

Eski Mezitli yolu, Kandak Deresi ve Tece bölgelerini ziyaret eden Başkan Tarhan, beklenenin çok üzerinde bir afet yaşandığına dikkat çekerek, “Maalesef son iki gündür tüm Akdeniz bölgesini etkileyen olumsuz hava koşulları ile karşı karşıyayız. Ekiplerimiz yüksek kesimlerde karla mücadele ederken, merkezde de aşırı yağışın oluşturduğu taşkınlara karşı halkımıza destek olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız dün geceden itibaren Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz Erdemli’de ki vatandaşımız dışında bir can kaybımızın olmaması. Ben yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Maalesef tüm tedbirlerin alınmış olmasına karşın bu tür taşkınlar yaşanıyor. Mersin-Erdemli istikametinde belli süre trafiğe kapatılmak durumunda kalındı. Dere yataklarının plansız şekilde imara açılması ve metrekareye 140 kilogram yağış maalesef alınan tüm tedbirleri geçersiz kıldı” dedi.

EN BÜYÜK SORUN ESKİ MEZİTLİ YOLUNDAKİ ÇALIŞMALAR

En büyük sorunun yaşandığı Eski Mezitli Yolunda çalışmaların büyük oranda tamamlandığı bilgisini veren Başkan Tarhan, “Büyükşehir Belediyemiz burada çok önemli çalışma yaptı. Ancak bu yağışlara yetişemedi. Yağmurun dinmesiyle birlikte çok kısa sürede burası tamamlanarak bir daha bu tür felaketin yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bu bölge en acil bölgemiz. Maalesef burası yapılaşırken yağmur suyu drenaj hattı yapılmamış. Büyükşehir Belediyemiz burayı öncelikli olarak ele alacağını bildirmişti.  Karayolları da kendi alanında çalışmaları yapıyordur. Önceki felaketlerle karşılaştırdığımızda daha hafif atlattık diyebiliriz. İnsanlarımızdan gelen tüm talepleri elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekibimizle, araç, teçhizatla her an müdahaleye hazır durumdayız. Şu an onlarca ihbara mücadele edilmektedir. Biz sadece sel olarak değil her türlü ekmek, çorba gibi gıda yardımları için de hazırız” diye konuştu. Yağmurun aralık vermesini beklediklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Teknik olarak su tahliyesi düzgün çalışıyor. Ancak sürekli yoğun yağış, imarlaşmada ki hatalar nedeniyle taşkına sebep oluyor. Umarım bundan sonrası için bu bir ders olur ve bir daha böyle sorun yaşamayız. Tüm Mersinlilere geçmiş olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA