Sel ve doğal afet Mersin’in kaderi değil!


MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; Mersin’de yaşanan sel felaketi ile ilgili tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Sel Mersin’in en önemli sorunudur ve bu sorunun çaresi de çözümü de vardır. Her yıl aynı sorun yaşanmaktadır. Arkası dağ, önü deniz olan bir kenti su basıyorsa bu hata bizimdir. Yağan her yağmurda Mersin’in sular seller altında kalması kader değildir. Yıllardır TBMM’de gündeme getirdiğimiz önlemleri almak zorundayız. Yaşanan bu felaketin siyaseti yoktur. Siyaset üstü yaklaşımda bulunarak DSİ, Büyükşehir ve İlçe belediyeleri el ele vererek bu sorunun üstesinden gelinmelidir” dedi.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 13:57

Haber Merkezi

Mersin’de yaşanan sel felaketiyle ilgili bir açıklama yapan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek “Yoğun yağışlar nedeniyle Mersin genelinde seller, taşkınlar, hortumlar yaşanmaktadır. Mersin başta olmak üzere; Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli,  Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Çamlıyayla ilçelerimizde yoğun bir şekilde yağmaya devam eden yağmur, birçok tahribata neden olmuştur. Sel Mersin’in  en önemli sorunudur ve bu sorunun çaresi de çözümü de vardır. Her yıl aynı sorun yaşanmaktadır. Arkası dağ, önü deniz olan bir kenti su basıyorsa bu hata bizimdir. Yağan her yağmurda Mersin’in sular seller altında kalması kader değildir. Yıllardır TBMM’de gündeme getirdiğimiz önlemleri almak zorundayız. Yaşanan bu felaketin siyaseti yoktur. Siyaset üstü yaklaşımda bulunarak  DSİ, Büyükşehir ve İlçe belediyeleri el ele vererek bu sorunun üstesinden gelinmelidir” dedi.

 “DERE ISLAHLARI ÖNCELİKLİ VE DEVLET DESTEKLİ PROJELER OLMALIDIR”

Mersin’de meydana gelen ve her yıl yaşanması muhtemel sel felaketiyle ilgili acil önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Şimşek, “Öncelikle Berdan çayı ıslah edilmelidir.  Nacarlı Deresi , Deliçay, Mezitli deresi, Mersin’in içindeki 12 dere  ve Erdemli’ de ,Silifke’de Mut’ ta Bozyazı’ da ,Anamur’ da   dere  ıslah projeleri yapılmalıdır. Başta Pamukluk, Değirmençay, Erçel, Sorgun, Aksıfat ve Alaköprü barajları tamamlanarak  hem sele, hem sulamaya, hem içme suyuna, hem enerjiye katkı sunmalıdır. Mersin’deki bütün belediyeler altyapıya önem vermeli ,yağmur suyu projeleri yapılmalıdır. Çevreye ve doğaya sahip çıkılmalıdır. Mersin çevresindeki hazine ve orman arazileri talan edilmemeli,  ağaçlandırma çalışmaları yapılmalıdır. Bu mesele herhangi bir partinin veya siyasi görüşün değil Mersin ’in en önemli meselesidir. Bütün siyasiler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve Mersin sevdalılarını Mersin’e hep beraber sahip çıkmaya davet ediyor bütün Mersinli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA