Mersin’de sel tahliyesi


Mersin’in Erdemli ilçesinde kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel riski bulunan yerlerdeki vatandaşların ve büyükbaş hayvanların tahliyesine başlandı. Tarsus’ta da sağanak yağış nedeniyle çadırlarda kalan tarım işçileri tahliye dildi.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 13:56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'kırmızı kodlu' aşırı yağış ve sel uyarısı verdiği Mersin'in Erdemli ilçesinin tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Akdeniz Mahallesi Sazbaşı Sokak'ta bulunan su kanalının aşırı yağış sonucu taşma riskinin bulunması üzerine evlerdeki vatandaşların tahliyesine karar verildi. Erdemli Kaymakamı Avni Kula beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü ve Erdemli Belediyesi ekipleri tahliye edilecek evlerdeki vatandaşları bilgilendirdi. Kalacak yeri olmayan vatandaşların Erdemli Öğretmenevi'nde misafir edileceği bilgisi verildi.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN DA TAHLİYESİ YAPILIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Kula, "Halkımızın can ve mal güvenliği için deniz seviyesinden aşağıda oturanları uyarıp bu gece öğretmenevinde misafir edeceğiz. Çalışmalar sürüyor, herhangi bir rakam vermek mümkün değil. Önceki yıllarda da su basan evleri belediye ekipleri biliyor, onlarla birlikte gezip tespitte bulunuyoruz" dedi. İlçede Sazbaşı sokaktaki vatandaşlar uyarılırken, bölgedeki büyükbaş hayvanlarında tahliyesi yapılıyor. Erdemli Belediyesi tarafından besicilere ait hayvanların tahliyesi için çalışmalar yürütülüyor. Kırmızı alarm verilmesinin ardından çok korktuklarını gözyaşları içinde anlatan Fatma Söğüt adlı besici, 30 büyükbaş hayvanın bulduğunu belirterek, "Korktuk halende korkuyoruz. Her yeri boşaltıyoruz" dedi. Sel ve su baskını riski bulanan bölgelerde ekipler teyakkuz halinde bulunuyor.

ÇADIRDA YAŞAYAN TARIM İŞÇİLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde sağanak yağış nedeniyle çadırlarda kalan tarım işçileri tahliye dildi.
Tarsus Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, meteorolojinin Doğu Akdeniz için yaptığı 'kırmızı kod' uyarısının ardından kaymakamlık bünyesinde kriz masası oluşturuldu. Sağanak yağış nedeniyle Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliği ile kentte herhangi bir can kaybı yaşanmaması için çadırda yaşayan tarım işçileri tahliye edildi. Şiddetli yağış nedeniyle Tarsus Kaymakamlığı’nda oluşturulan Kriz Masası’yla koordineli şekilde çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 otobüs tahsis ederek ova bölgede bulunan Yeniçay, Akarsu, Çağbaşı, Yaramış, Çatalca, Yeşiltepe, Egemen, Aliefendioğlu, Atalar, Çiçekli, Alifakı, Kelahmet ve Kulak Mahallelerinde çadırda kalan ve çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu binlerce tarım işçisini spor salonuna ve belirlenen diğer noktalara taşıdı.

“ÖNCELİĞİMİZ İNSANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ KORUMAK”

Çalışmaları bizzat takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Tarsus Kaymakamlığı’nda oluşturulan ve ilgili tüm kurumların yer aldığı Kriz Masası ile koordineli şekilde çalışıyoruz. Önceliğimiz bu insanlarımızın can güvenliğini korumak. Bu kapsamda çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan bu insanları Tarsus Belediyesi’nin de katkılarıyla spor salonuna taşıdık. Ayrıca sıcak çorba ikramımız da olacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyemize ait olan gezici tuvalet de buraya getirildi” dedi. Ali Boltaç, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerle teyakkuz halinde beklendiğini ve acil durumlara en kısa zamanda müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA