Yeşilboğaz: “Hukuk ve çevre katliamına dur deyin”Bağlantı


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin sahillerinde yapılması planlanan balık çiftliklerinin kurulmasıyla ilgili mahkeme sürecinin devam etmesine ve herhangi bir hukuki karar olmamasına rağmen, Aydıncık kıyılarında bazı balık çiftliklerinin işletmeye açılarak üretime başlanmasını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, gerek Çevre Bakanlığı’nın, gerekse Tarım Bakanlığı’nın hem hukuk katliamına, hem de çevre katliamına dur diyerek hukuki süreci başlatması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 13:52

Haber Merkezi

Mahkeme kararının henüz sonuçlanmadan balık çiftliklerinin işletmeye açılmasının sadece çevre katliamı değil, aynı zamanda bir hukuk katliamı olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Mahkeme süreci devam ederken, işletmeciler kimden izin alarak balık çiftliklerini pervasızca işletmeye açmıştır? Gerek Çevre Bakanlığı, gerekse Tarım Bakanlığı hem hukuk katliamına, hem de çevre katliamına dur diyerek hukuki süreci başlatması gerekmektedir. Ülkemizde ekonominin, turizmin dibe çöktüğü bir süreçte hızla kalkınma politikaları üretilmesi gerekirken, nasıl daha çok dibe batarız politikaları üretilmektedir. Bilim insanlarının, hukukçuların, çevrecilerin ve vatandaşların ‘vazgeçin’ çığlığını duymazdan gelen yetkililer; doğamıza, turizmin gelişmesine ve ekonomik kalkınmamıza zarar veren balık çiftliklerinin masumlaştırılması çabasından da artık vazgeçilmelidir” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA