Mezitli Kent Meydanı Projesi üniversitede ders oldu


Mersin üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri güz dönemi ödevi olarak Mezitli Belediyemizin kent meydanı projesini inceledi. 4. Sınıf öğrencileri öğretmenlerinin verdiği ipuçları ışığında projenin, öğrenciler tarafından kullanımı, ulaşımı, fiziki şartları, kent örtüsüne uyumu gibi yönlerini araştırarak proje haline getirdiler. 4 farklı grup halinde ortaya çıkarılan projelerin yarıştırıldığı değerlendirme toplantısına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz ve İmar Müdürü Arzu Bitigen Saylam davetli olarak katıldı.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 13:50

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi ve İzmir’den gelen öğretim görevlilerinin yanı sıra, şehir plancıları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi uzmanlarının da yer aldığı jüri karşısında projelerini anlatan öğrenciler, alternatif ulaşım yolları ile ilgili görüşlerini de değerlendirdi. Öğrenciler, içerisinde Mezitli Belediyesi hizmet binası, kaymakamlık, kent meydanı bulunan alan ile ilgili, park alanı, alışveriş merkezi, spor alanı gibi alternatif görüşlerini aktardı. Mesleğe yeni başlayacak olan öğrencilerin böylesi önemli proje için fikir üretmiş olmalarının önemine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı değerlendirmede, oldukça etkileyici ve ufuk açıcı fikirler edindiklerini ifade etti.

“ÇOK ÖNEMLİ IŞIK OLUŞTURACAK FİKİRLER EDİNDİK”

Değerlendirme toplantısına kendilerinin de davet edilmesinin önemine de dikkat çeken Başkan Tarhan, “Öğrencilerimiz böylesi bir somut proje için kafa yormuş ve kendi bilgileri ışığında alternatifler geliştirmişlerdir. Böylesi somut projeler hakkında fikir üretmelerinin daha öğretici olduğunu düşünüyorum. Biz de sundukları projelerini ne denli uygulanır olduğunu ve aksayan yönlerini kendilerine birinci ağızdan anlatarak bilgilerinin yaşama geçirilmesinde pratiklerini pekiştirmeye gayret gösterdik” dedi. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerine öğrenciler için Kent Meydanı projesini ödev olarak vermeleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Tarhan, “Projelerimizin üniversitemiz tarafından incelenerek bu denli kapsamlı çalışılması bizi fazlasıyla gururlandırdı. Öğrenciler çok büyük bir hazırlık yaparak profesyonel bir biçimde projelerini bize sundular. Çok ciddi ve her ayrıntının ayrı ayrı incelendiği görmek mimarlık mesleğinin geleceği konusunda bizi oldukça mutlu etti. Çok önemli ışık oluşturacak fikirler edindik. Aslında gençlerin ne istediğini de görme şansımız oldu. Kent meydanını oluştururken bu görüşleri de mutlaka değerlendireceğiz. Proje için emek veren tüm öğrenci öğretim görevlisi ve uzmanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA