OKULLAR NEDEN TATİL EDİLMEDİ?


Mersin’de gece yarısından sonra şiddetini arttıran sağanak yağış dolayısıyla, kent merkezinde bir çok cadde ve sokak sular altında kalırken, park halindeki çok sayıda araç suya gömüldü. 2 Kişinin hayatını kaybettiği Mersin’de okullara ise ara verilmedi. Kırmızı alarm ile uyarılan Mersin’de ulaşımda aksaklıklar nedeniyle okulların tatil edilmemesi velilerin tepkisine neden oldu. Gülnar ile Erdemli’nin 5 mahallesi ve Çamlıyayla’da okullar tatil edilirken, kent merkezinde Mersin Valiliği’nden okul tatili konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil. Öte yandan, yağıştan etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar, çektikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak tepkilerini dile getirdiler.

 

Tarih : 7 Ocak 2020 Salı 12:02

Necdet TAŞ

Mersin'de gece yarısından sonra şiddetini artıran gök gürültülü sağanak yağış dolayısıyla, kent merkezinde birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Çok sayıda araçta suda mahsur kalırken, belediye ekipleri il genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce 'kırmızı kod' uyarısının yapıldığı Mersin'de, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, gece de devam etti. Gece yarısından sonra şiddetini arttıran gök gürültülü sağanak yağış, özellikle merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde etkili oldu. Yağış dolayısıyla ilçelerde bulunan birçok cadde ve sokak sular altında kalırken, çok sayıda araçta suya gömüldü. Yağış nedeniyle belediye ekipleri cadde ve sokaklardan suların tahliyesi için çalışma yürütürken, yetkililer Çarşamba sabahına kadar sürecek sağanak yağmur dolayısıyla vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Öte yandan kentte kriz masası oluşturulurken, yağmurdan etkilenen bölgelere anında müdahale yapılmaya çalışılıyor.

GÜLNAR, ERDEMLİ VE ÇAMLIYAYLA’DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Mersin'in Çamlıyayla ve Gülnar ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi.  Çamlıyayla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 07/01/2020 Salı günü eğitime bir gün ara verildi” ifadesi kullanıldı. Erdemli’de de olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 mahalledeki okulların ve ilçe merkezindeki Sağlık Meslek Lisesi'nin yarın tatil olduğu açıklandı. Erdemli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Meteorolojinin 'kırmızı kod' uyarısı yaptığı Mersin'de bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışların yarın da etkisini arttırarak devam edeceğinin bildirilmesi üzerine ilçedeki bazı okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verileceği bildirildi. Bu kapsamda olumsuz hava koşulları nedeniyle Erdemli ilçesine bağlı Büyük Sorkun, Güzeloluk, Sarıkaya, Tapureli ve Karayakup mahallelerindeki tüm okullar ile ilçe merkezindeki Sağlık Meslek Lisesi'nde yarın için eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ifade edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA