MERSİN TEYYAKUZDA!


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce "kırmızı kod" uyarısının yapıldığı Mersin’de Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile teyakkuza geçerek, gerekli önlemleri aldı. Uyarılar üzerine harekete geçen yetkililer, ‘Kriz Masası’ oluşturarak ekipleri hazır duruma getirdi. Vatandaşların aşırı yağış nedeniyle yaşayabileceği sıkıntıların önüne geçmek için oluşturulan Kriz Masası kontrolündeki ’Alo 185’ ve ’444 2 153’ çağrı merkezleri, whatsapp hatları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla irtibata geçmeleri ile olaylara anında müdahale edilecek. Tarsus’ta da, sağanak ve fırtına dolayısıyla bazı mahallelerde çadırda kalan tarım işçileri tahliye ediliyor.

 

Tarih : 6 Ocak 2020 Pazartesi 15:08

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU


Mersin il merkezi ve kıyı ilçelerinde, Çarşamba sabahına kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların metrekareye 100-200 kilogram olması bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı Büyükşehir Belediyesi ekipleri görev başında olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, aşırı yağışlarla ilgili tüm önlemler aldı ve Kriz Masası oluşturuldu. Vatandaşların aşırı yağış nedeniyle yaşayabileceği sıkıntıların önüne geçmek için oluşturulan Kriz Masasının kontrolünde ALO 185 ve 444 2 153 çağrı merkezleri, whatsapp hatları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla irtibata geçmeleri ile olaylara anında müdahale edilecek. Öte yandan MESKİ de tüm tedbirlerini aldı. Oluşabilecek yağışlara karşı terfi pompalarında gerekli önlemler alınırken, bazı bölgelere yeni yağmursuyu ızgaralarının yapımı gerçekleştirildi.  Nöbetçi ekip ve araçlar hazır durumda bulunuyor.

TARIM İŞÇİLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Mersin merkezde yağmurdan dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, cadde ve sokaklarda küçük su birikintileri oluştu. Bazı balıkçı tekneleri ise ava çıkamadı. Erdemli’de bulunan Kumkuyu Yat Limanı istikametinden Mersin istikametindeki Erdemli Balıkçı Barınağına doğru ilerleyen bir tekne Kocahasanlı Mahallesi açıklarında fırtına dolayısıyla zor anlar yaşadı. Teknenin dalgaların arasında güçlükle ilerlemesi dikkat çekti. Öte yandan, Limonlu Mahallesi'ndeki siteler bölgesinde belediye ekipleri olası su baskını yaşanabilecek noktalarda su tahliye kanallarında temizlik yaptı. Ekipler kapanan tahliye kanallarının önünü açtı. Limonlu ve Kumkuyu sahil şeridinde MESKİ'ye ait kepçeler muhtemel su baskını riski bulunan noktalarda su tahliye kanallarının önünü açıyor. Öte yandan Tarsus’ta sağanak ve fırtına dolayısıyla bazı mahallelerde çadırda kalan tarım işçilerinin tahliye edildi. Karar kapsamında Yeniçay, Akarsu, Çağbaşı, Yaramış, Çatalca, Yeşiltepe, Egemen, Aliefendioğlu, Atalar, Çiçekli, Alifakı, Kelahmet ve Kulak mahallelerinde çadırda yaşayan tarım işçilerinin, ilçedeki taziye evi ve spor salonlarında misafir edilecek. 3’te

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA