Tarımsal eğitimler sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, üreticiler ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ilgili personele yönelik tarımsal eğitim programı düzenledi. Kentte tarım ekonomisini artırmak ve kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen eğitimler, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Ziraat Yüksek Mühendisleri tarafından verildi.

 

Tarih : 3 Ocak 2020 Cuma 14:14

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi, Mersin tarımında kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mersin’de üretim yapan üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim verdi. Verilen eğitimlerde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan saha personeli ve teknik personel de yer aldı. Tarım potansiyeli yüksek olan Mersin tarımının kalitesini arttırmayı amaçlayan Büyükşehir, üreticilerle uzman personeli bir araya getirmeye devam ediyor. Domateste hasat ve hasat öncesi işlemlerin raf ömrü etkileri, hasat sonrası kayıplar, taşıma, depolama ve muhafaza koşulları, paketleme işlemleri, süs bitkilerinde gübreleme, koruma, dış mekan süs bitkilerinde üretim teknikleri, budama teknikleri ve uygulama, çim alan tesisi ve uygulama konularında verilen eğitimler, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde üreticilere ve ilgili personele verildi.

100 KİŞİ YARARLANDI

Toplamda 100 kişiye verilen eğitimler, üç gün boyunca devam etti. İlk iki gün Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan saha personeline ve teknik personele yönelik olarak süs bitkileri, bitki besleme ve budama eğitimi verilirken, domateste hasat ve hasat sonrası eğitimi ise üreticiye yönelik olarak düzenlendi. İlgili belediye personeli ile üreticiler teorik eğitimin ardından Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü uygulama bahçesinde, uzmanlar eşliğinde bilgilerini tazeledi.

ÜRETİCİLER, EĞİTİMLER İLE ÜRÜN KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Büyükşehir’in çiftçilerin üretimde daha bilinçli olması adına devam ettiği tarımsal eğitimlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Semiha Özgür, “Domates, biber her türlü sebze yetiştiriyoruz. Buraya bilgilenmek, daha iyi bir eğitim almak için geldik. Bize önce toprağımızın dengesini ölçtürmemiz, tahlil yaptırmamız sonra ne kadar azot eksikliği var, ne kadar ph düşüklüğü var onu öğrenmemiz gerektiğini anlattılar. Nasıl bir gübre kullanacağımızı, ilaçları nasıl kullanmamız gerektiğini, kalıcı ilaçların hasattan önce verilmesi gerektiğini belirttiler. Bize verdikleri bilgiler için mühendislerimize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e minnettarız, kendisine başarılar diliyorum” dedi.

ÜRETİMDEN RAF AŞAMASINA KADAR BİLGİLENDİRME YAPILDI

Eğitimlerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürünü ileten Mahmut Müdüroğlu ise “Ben daha önce şeftali yetiştiricisiydim. Akdeniz meyve sineğinden dolayı şeftali yetiştiriciliğini bırakmak zorunda kaldım. Aynı zamanda karnabahar, brokoli, sarıkız dediğimiz yer fasulyesi yetiştiriciliği, domates yetiştiriciliği yapıyorum. Domates yetiştiriciliğinde dikimden başlayıp, son raf ömrüne kadar bilgilendirildim. Domates yetiştiriciliği hassas bir iş olduğu için gübreleme ve sulama konusunda bilinçlendim. Büyükşehir’in vermiş olduğu seminerden çok memnun oldum. Bu çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA