Aşırı tuz tüketimine dikkat çektiler


Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, aşırı tuz tüketiminin önüne geçilmesi amacıyla bilgilendirme ve kan basıncı kontrolü yaptı.

 

Tarih : 3 Ocak 2020 Cuma 14:12

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Emine Öncü ve Dr. Sümbüle Köksoy Vayısoğlu rehberliğinde, Sağlık Bakanlığının “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı 2017-2021” kapsamında etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda, Arş. Gör. Ezgi Önen ve Arş. Gör. Yasemin Güven ile hemşirelik 4. sınıf öğrencileri tarafından “tüketicilerin bilgilendirilmesi” ve “yaygın eğitim kurslarında tuz tüketiminin azaltılması" konularına yönelik bilgilendirme eğitimleri yapıldı. Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında MEÜ Çiftlikköy ve Yenişehir kampüslerindeki 12 farklı noktada 779 kişi, Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar Halk Eğitim Merkezlerinde de 284 kişi olmak üzere toplam bin 63 kişinin kan basıncı kontrolü yapıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca tuz tüketiminin azaltılması konusunda eğitimler verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA