Son 6 yılda 60 milyon ağaç kül oldu


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin ve Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Soru Önergesini yanıtlayan Bakan Pakdemirli; 2014 ve 2018 yılları arasında toplamda 33 bin 129 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü açıkladı.

 

Tarih : 3 Ocak 2020 Cuma 12:30

2019 yılında bakanlık 3 bin 192 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü açıklamıştı. Böylelikle 2014 Ocak ayından bu zamana kadar toplamda 36 bin 321 hektarlık ormanlık alan yanmış oldu. Her yıl ciğerlerimizin yandığını belirten CHP'li Başarır, "Bakanın açıkladığı rakamlar oldukça ürkütücü. Üzülerek belirtmeliyim ki doğayı sevmeyen bir iktidar var. Orman yangınlarının önlenebilmesi için acil tedbirler alınmalı. ' Biz çevrecinin daniskasıyız' demekle olmuyor bu işler. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Son 6 yılda ne yazık ki 60 milyon ağacımız kül oldu. Bunun adı orman terörüdür. İçerisinde yaşayan hayvanların ölmesi ayrı bir acı" dedi. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA