Zafer Yürüyüşünde buluşalım!


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 98’inci Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin altın sayfalarına yazılan Kurtuluş Savaşı’nda Mersin Mücadelesinin önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "3 Ocak, destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir" dedi.

 

Tarih : 2 Ocak 2020 Perşembe 15:06

Haber Merkezi

Türk Milleti'nin şartlar ne olursa olsun esarete hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini 3 Ocak 1922 tarihinde Mersin'den tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini dile getiren Başkan Yılmaz; "Bu topraklar kolay kazanılmadı. Her karış toprağında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri vardır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' sözünden hareketle Ulu Önderimizin mirasına ve Mersin'e sahip çıkmak için 3 Ocak Cuma günü saat 08.00'da Belediye Hizmet Binamızın önünden başlayacak olan ve tüm Türkiye'ye birlik ve beraberliğimizin en güzel fotoğraf karesini vereceğimiz Zafer Yürüyüşü'nde buluşalım" şeklinde konuştu.

'AMACIMIZ, TARİH ŞUURUNU GÜÇLENDİRMEK"

Başkan Yılmaz, "Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü dolayısıyla düzenleyeceğimiz Zafer Yürüyüşümüz ve etkinliklerimiz ile yeni neslin tarihini daha iyi öğrenip, anlamasını istiyoruz. Bu nedenle hazırladığımız birçok tema ve programda kurtuluş mücadelesini günümüze taşımaya çalıştık. Amacımız, tarih şuurunu ve bilincini güçlendirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 98 yıl önce bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutluyor, üzerinde yaşadığımız bu  toprakları bize vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa  Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerinde bulundu. Başkan Yılmaz, 3 Ocak 2020 Cuma günü saat 08.00’da Toroslar Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar sürecek Zafer Yürüyüşü’ne tüm Mersin halkını davet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA