BU İŞİ ÇOCUK OYUNCAĞI ZANNEDİYOR


Tarsus’un Kurtuluş Günü etkinliklerinde yaptığı konuşmayla büyük tepki toplayan CHP’li Haluk Bozdoğan’a bir tepki de 1994-2014 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanlığı görevini yürüten Burhanettin Kocamaz’dan geldi. Siyasetçi olmanın önemli olduğunu ancak insan olmanın her şeyden önemli olduğunu kaydeden Kocamaz, Bırakın bir siyasetçiyi yaşadığı kenti seven, insanlarını halkını seven, kente aidiyet duygusu taşıyan, kentte barış huzur ve kardeşlikten yana tavır koyan hiç kimse bu tür ifadeleri kullanamaz! Kenti geremez! Kentin kendisi gibi düşünmeyen insanlarını ötekileştiremez” dedi.

 

Tarih : 2 Ocak 2020 Perşembe 14:58

Adem GÜNEŞ

27 Aralık Tarsus’un Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konserde konuşma yapan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın sarf ettiği skandal sözlere tepkiler artarak sürüyor. CHP’li Bozdoğan’ın burada yapmış olduğu konuşmada “Ama herkes bilsin ki,  Tarsus’un ikinci kurtuluş tarihi de 31 Mart’tır” diyerek kendisinden önceki dönemi “Düşmana” benzetmesi büyük tepki çekmişti. 1994-2014 yılları arasında Tarsus’u yöneten İYİ Parti GİK Üyesi ve önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Bozdoğan’ın skandal sözlerine kayıtsız kalmadı ve sert bir açıklamayla CHP’li Bozdoğan’ı kınadı.  Göreve yeni gelen CHP’li yönetimin Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir görevi sıradan bir görev olarak zannettiğini kaydeden Kocamaz, “Kaldı ki sizin ötekileştirmeye çalıştığınız ve sanki bir düşman gibi göstererek, kurtardığınızı iddia ettiğiniz insanları bu kent halkı tekrar tekrar, üst üste beş dönem kendisine hizmet etmesi için görevlendirmiş, bu insanlar da sizin bu tutumunuzun aksine hiç bir ayrım yapmadan herkesi kucaklamış, kimseyi ötekileştirmeden bu kenti birlik beraberlik içerisinde şeref ve haysiyeti ile alnının akıyla yönetmiş ve Tarsus tarihinde cesaret bile edilmeyen görülmemiş hizmetlere imza atmıştır. 25 yılda Tarsus’a verilen hizmetlerle sonradan gelen hiçbir yönetimin kıyaslanabilmesi söz konusu bile değildir” dedi.

“YAKIŞTIRAMADIM”

“Bugünkü yönetim her türlü büyük ve köklü sorunlarını çözmüş bir kent ve belediye devralmıştır. Bu Hizmetleri inkar etmek, yok saymak ya da küçümsemek akılla, izanla, vicdanla bağdaşmaz! Kaldı ki bu kent demografik yapısının bu kadar karmaşık olmasına rağmen 25 yıldır verilen hizmetler ve birlik adına gösterilen gayretlerle huzurlu bir kent haline gelmiştir. Şunu da herkes bilmelidir ki; Kim ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ne Tarsus’ta ne de Mersin genelinde yapılan hizmetleri asla yok sayamaz! Silemez. Herkes işine bakmalı. Halkın verdiği yetkiyi, iş ve hizmet üreterek gereğini yapmalı! Ve taşıdığı vebalden kurtulmalı. Halkın bütünleşmesine zemin oluşturması gereken bir günde yapılan bu konuşmayı bir belediye başkanına yakıştıramadım. Ben Halkın bütünleşmesine zemin oluşturması gereken bir Kurtuluş Gününde yapılan bu konuşmayı, bir Belediye Başkanına yakıştıramadığımı belirtiyor ve konuşmayı bir gaflet, dalalet ya da dil sürçmesi olarak değerlendirmek istiyorum. Aksi takdirde bu tarz üsluplar Kentteki huzur ve güven ortamına vurulabilecek en büyük darbe olacaktır! Herkes temsil ettiği Makamın ağırlığını bilmeli, Kent Halkını germemeli, Kentin ali menfaatleri doğrultusunda Halkı birleştirmek ve bütünleştirmek gayesiyle üslubuna ve attığı adımlara dikkat etmelidir! Bu vesileyle tüm Tarsuslu hemşerilerimden bu tür arkası düşünülmeden yapılan konuşmaları ve tahrik içeren ifadeleri ciddiye almamasını, sakin olmalarını ve suhuletle davranmalarını özellikle rica ediyor, hayırlı sağlıklı huzurlu ve mutlu nice yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA