Kuvayı Milliye Anıtı 3 Ocak’ta açılıyor


Toroslar İlçesi’nde bulunan Anıt Katlı Kavşağı yapılırken yerinden kaldırılan ve tahribata uğrayan Kuvayımilliye Anıtı, yenilenerek tekrar eski yerine kavuştu. Anıt, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde saat 15.30’da açılacak. Aynı gün akşamında ise 3 Ocak Kurtuluş Günü Konserleri’nde Gripin ve Kubat Özgecan Aslan (Barış) Meydanı’nda Mersin halkıyla buluşacak.

 

Tarih : 1 Ocak 2020 Çarşamba 13:58

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Toroslar İlçesi Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Anıt Katlı Kavşağı, Milli Mücadele’nin 100. yılında açılmıştı. Anıt Katlı Kavşağı yapılırken yerinden kaldırılan ve tahribata uğrayan Kuvayımilliye Anıtı, yenilenerek tekrar eski yerine kavuştu. Anıt, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde saat 15.30’da açılacak. Aynı gün akşamında ise 3 Ocak Kurtuluş Günü Konserleri’nde Gripin ve Kubat Özgecan Aslan (Barış) Meydanı’nda Mersin halkıyla buluşacak.

 

TAŞIMA SIRASINDA ZARAR GÖRMÜŞTÜ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıt Katlı Kavşağı’nın açılışındaki konuşmasında, bölgede bulunan Kuvayımilliye Anıtı’nın taşıma esnasında zarar gördüğünü, bu sebeple yerine konulmadığını söylemişti. Anıtın yerine koyacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “O dönemde bu inşaat çalışmaları başlarken, o anıtın kaidesi oradan alınmış ve taşıma sırasında zarar görmüş. O anıtı buraya koymamız görsellik açısından doğru olmazdı ama kısa bir süre sonra çok daha güzelini buraya konulmasını sağlayacağız” demişti. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda konu ile ilgili yeniden değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Toroslar İlçesi’nin olduğu kadar Mersin’in de simgelerinden biri haline gelen Kuvayımilliye Anıtı’nı eski yerine yerleştirmek için hazırlıkları tamamladıklarının müjdesini vermişti. Seçer, kavşak çalışması sırasında önceki yönetim döneminde kaldırılan Kuvayımilliye Anıtı’nın Mersinliler’le yeniden buluşmasının, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 3 Ocak’ta gerçekleşeceğini belirtmişti.

 

ANITIN YENİLEME ÇALIŞMALARI AYNI SANATÇI TARAFINDAN YAPILDI

 

1997 yılında Toroslar Belediyesi tarafından Kuvayımilliye Anıtı olarak yaptırılan anıt, tekrar aynı sanatçı tarafından yenilendi ve eski yerine kavuştu. Anıt 1997 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Mustafa Yüksel tarafından yapılmış ve yine 3 Ocak’ta açılmıştı. Anıtın yenileme çalışmalarını yine Prof. Mustafa Yüksel gerçekleştirdi. Toroslar’a yakışır bir karaktere büründürülen anıtın açılışına sayılı günler kaldı. Anıt Katlı Kavşağı yapımında tahribat yaşanan ve 2019 yılında kaldırılan anıt, tekrar aynı yerine kavuştu. Kaldırılan aynı anıt Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi ve tahribat giderildi. Tahribata uğrayan kırık parçalar onarıldı ve bronz potine yapılarak boyandı. Eksik parçalar tekrar modle edildi ve polyester malzemeden yapılan anıtın kaidesi paslanamaz çeliğe dönüştürülerek, kayalık etkisi verildi. Kuvayımilliye Anıtı’nın açılışıyla saat 15.30’da başlayacak 3 Ocak kutlamaları, akşamında ise coşku dolu iki konserle devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ücretsiz gerçekleştirilecek konserlerde saat 19.30’da Gripin, saat 21.15’te ise Kubat sahne alacak. 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü, sevilen sanatçıların konserleriyle renklenecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA