Olası felaketin önüne geçildi


Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Berdan Irmağı ve ırmağı besleyen yan kanalların taşması sonucunda sular altında kalan yerleşim yerlerine müdahale etti. Özellikle bölgeden geçen ve Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın Mantaş ile Yeniçay Mahallerini bağlayan köprü bölümünde oluşan ve yerleşim yerlerini tehdit eden taşkın suları, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları neticesinde yaklaşık 10 saatte tahliye edilerek, olası bir felaketinde önüne geçildi.

 

Tarih : 1 Ocak 2020 Çarşamba 13:56

Haber Merkezi

 

Aşırı yağış nedeniyle taşkınların yaşandığı Tarsus’ta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada müdahalede bulunarak vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağladı. Özellikle ova bölgesinde bulunan Mantaş ile Yeniçay Mahallerininbağlayan köprü bölümünde oluşan ve yerleşim yerlerini tehdit eden taşkın suları, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları neticesinde yaklaşık 10 saatte tahliye edilerek, olası bir felaketinde önüne geçildi.

 

TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

 

Son günlerde yağan aşırı yağış nedeniyle Berdan Irnağı başta olmak üzere, bağlı kanalların taşıdığı su miktarının artmasından dolayı yaşanan taşkınlar Tarsus merkez Şahin Mahallesi’nin yanı sıra merkeze bağlı olan ve ovada bulunan Mantaş, Aliefendioğlu, Yeşiltepe, Yeniçay, Aliağa, Kulak, Özel Bahşiş, Arıklı ve diğer çevre mahallelerde ekili tarım arazilerine zarar verdi. Çağbaşı Mahallesi’nde yerleşim yerlerini etkileyen taşkın sularına Büyükşehir ekipleri, iş makinaları ve itfaiye ekipleri ile müdahale etti. Yine bölgede Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın Mantaş ile Yeniçay Mahallerini bağlayan köprü bölümünde oluşan sel suları, akşam saatlerinde yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine bölgeye ekskavatör başta olmak üzere, diğer iş makinaları sevk edildi. 10 saat süren özverili çalışma neticesinde sorun ortadan kaldırıldı.

 

AYNI SORUNUN YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

 

Taşkın yaşanan alanda incelemelerde bulunan ve muhtarlarla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Mantaş-Yeniçay Mahallelerini bağlayan köprü üzerinde en kısa zamanda çalışma yapılacağının ve seddelerin yükseltileceğinin sözünü verdi. CHP Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Gülbahar’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ali Boltaç, “Sayın Başkanımız Vahap Seçer, sizlere geçmiş olsun dileklerini iletti ve burada vatandaşlarımızın ve ekim yapan çiftçilerimizin zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Geceden bu yana ekiplerimiz ve siz değerli vatandaşlarımız burada elbirliği yaparak olası bir felaketin önüne geçildi. Bundan sonra muhtarlarımızın istekleri doğrultusunda havaların düzelmesiyle birlikte burada gerekli olan çalışmalar yapılacak. Kanalın ilerleyen bölümünde yapılan ıslah çalışması nedeniyle burada kot düşüklüğü yaşanmış. İlgili arkadaşlarımız gelerek bölgede çalışma yapacaklar ve en kısa sürede sorun ortadan kaldırılacak. Ben vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Tarsus’a bağlı Yeşiltepe Mahalle Muhtarı İmadettin Söyleme de “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve sizlere ilginizden ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA