Akdeniz Belediyesinden ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi


Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, yeni doğan bebeklerin ailelerini ziyaret ederek, bebek ihtiyaçlarının bulunduğu çanta hediye ettiği ‘Hoş Geldin Bebek’ projesini başlattı.

 

Tarih : 31 Aralık 2019 Salı 17:19

Haber Merkezi

Başkan Gültak, Akdeniz’de bir ilke daha imza atarak, 2020 yeni hizmet döneminin başlamasıyla birlikte Akdeniz ilçesinde yeni çocuk sahibi olan ailelere kolaylık sağlayacak “Hoş Geldin Bebek” adlı projeyi hayata geçirdi. Gültak, yeni yılın en özel ve anlamlı hizmetlerinden biri olan proje kapsamında, Gündoğdu Mahallesinde yaşayan ve birkaç gün önce bebeklerini dünyaya getiren Fatma Zorba ile Gizem Zorba adlı anneleri ziyaret etti.

MİNİK BEBEKLERE HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

Dünyaya yeni gelen Azra ve Nisa Nur adı verilen bebekleri kucağına alıp seven Başkan Gültak, içerisinde yeni doğan bebeklerinin ihtiyaç duyacağı giyim, bakım, sağlık ve temizlik ürünlerinin bulunduğu bebek çantalarını da annelere hediye etti. Bebeklere ‘Hemşehrilik Beratı’ da veren Gültak, akraba olan ailelerle sohbet etti.

“BU GÜZEL GÜNDE, ANNE BABALARIN SEVİNCİNE ORTAK OLMAK İSTEDİK”

Gültak, ziyarette yaptığı açıklamada, Akdeniz ve Mersin’de yaşamı güzelleştiren sosyal ağırlıklı hizmet ve projelere yenilerini ekleyeceklerini vurguladı. “Sağlıklı bir aile, sağlıklı bir toplum; sağlıklı bir toplum da büyük ve güçlü bir devlet demektir” diyen Gültak, “Barış, huzur, kardeşlik bizim için çok kıymet verdiğimiz konular. Akdeniz’de, geçmişte unutulan insanlarımızı kucaklamak istiyoruz. Amacımız, çocuklarımızın geleceğini kurtarmak. Belediye olarak ailelerimizin yanında ne kadar çok yer alırsak bizler de o kadar mutlu oluruz. Bu güzel günlerinde anne ve babaların sevincine, heyecan ve mutluluğuna ortak olmak, küçük de olsa dünyaya gözlerini yeni açan güzel bebeklerimize katkıda bulunmak istedik. Mutlu günlerinde insanlarımızın yanında olacak, hayatın her anında halkımızın gönlüne dokunan hizmetlere imza atmayı sürdüreceğiz. Bu projemiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek” dedi.

AİLELER MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ, TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Gültak’ın ziyareti dolayısıyla çok duygulandıklarını ifade eden ebeveynler ise yeni doğan bebeklerine hediye edilen çanta dolusu üründen çok memnun kaldıklarını dile getirip, teşekkür ettiler. Aileleri ziyaretlerde; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik ve Danışma Merkezinin uzman ekibi tarafından ebeveynlere, 0-6 yaş arası gelişim dönemini anlatan anne-baba rehberi kartları verildi; çocuk bakımı, beslenmesi ve uyku düzeni, güvenli bağlanma, anne-bebek ilişkisi ve manevi rehberlik konularında bilgiler aktarıldı. Uzman psikolog tarafından bebeklere 6 ayda bir gelişimsel tarama testleri uygulanarak gelişimsel takibe alınmaları da planlandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA