Tarsus’ta zafer coşkusu


Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü, düzenlenen törenle coşku ile kutlandı. Tarsus Belediyesi Kardeş Şehir Aznakay Parkı’ndan Milis Kuvvetlerin karşılanması ile başlayan yürüyüş, Tarsus Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunarak, dua edildi. Ardından Cumhuriyet Alanı’na geçen protokol üyeleri ve yüzlerce Tarsuslu, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı. Cumhuriyet Alanı’nda devam eden resmi törende, Atatürk Anıtı’na çelek sunumu gerçekleşti. Saygı duruşu ve Manga asker tarafından saygı atışı sonrası İstiklal Marşı okundu.

 

Tarih : 28 Aralık 2019 Cumartesi 14:47

Hüseyin KIRKGÖZ


Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş kutlamasına yüzlerce vatandaş Aznakay Parkı'nda bir araya gelerek, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Programa, Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkan Vekili Ünzile Kuru, milletvekilleri, siyasi partilerin İl ve ilçe örgütleri ve kentin diğer protokol üyeleri katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

“BİZ O KANI TAŞIYORUZ”

Saygı duruşu, top atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Tarsus Belediye Başkan Vekili Ünzile Kuru, "Bugün bizler için çok anlamlı bir gün. Tarsus’un kurtuluşunun 98. Yılını kutluyoruz. Biz kanları pahasına savaşarak bu toprakları düşman işgalinden kurtaran insanların verdikleri mücadeleler sonucunda 98 yıl sonrasında bu cumhuriyette, bu toprakta yaşamaktan onur duyuyoruz. Onların kanlarının asla boşa dökülmediğine ve bu toprakları korumaya son kanımıza kadar devam edeceğimize hepimiz inanıyor ve bunu haykırıyoruz. Biz o kanı taşıyoruz. İstiklal Savaşını başlatan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Tarsus’ta Molla Kerim ve müfrezesi çok büyük bir mücadele vermişlerdir. Onları yâd ediyoruz, sonsuz şükranlarımızı hala besliyoruz. Bu uğurda şehit ve gazilerimizi de minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi. Kuvayi Milliye ruhunu sonsuza kadar yaşayacaklarını ifade eden Kuru, "27 Aralık sadece bu şehrin kurtuluşu anlamına gelmemektedir. Kuvayi Milliye ateşinin harmanlanması anlamını da içermektedir. Bizler, bu şehirde yaşayanlar, bu Kuvayi Milliye ruhunu ilelebet yaşatacağımıza hep beraber söz veriyoruz. Bizlere bu şerefi koruma ve yaşatma, çocuklarımıza tertemiz bir kurtuluş hikayesi mirası bırakma görev ve sorumluluğu verilmiştir. Bizler zaferimizin 98. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaktan ve bu onuru sizlerle birlikte paylaşmaktan ötürü gurur duyuyor, bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ise "Mustafa Kemal Atatürk’ün 'milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünün vücut bulduğu Tarsus büyük bir direniş ve destana imza atmıştır. Ecdadımızla bu anlamda ne kadar gurur duysak iftihar etsek azdır. Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha şükranla, saygıyla anıyoruz” dedi.

SEÇER: “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, törende gerçekleştirdiği konuşmasında Tarsus’un doğum günü olan 27 Aralık’ı kutlayarak,  “Bugün ilçemiz için tekrar doğum günü. Doğduğumuz gün. Bundan 98 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, atalarımız, ecdadımız, büyüklerimiz, bizlere bu kadim topraklar üzerinde birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bu şirin beldeyi armağan ettiler. İşgalcilerin elinden aldılar. Yüzyıllardır atalarımızın kanları, canları ile suladığı bu toprakları bize miras olarak bıraktılar. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülke uğruna kanını, canını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, sevgiyle anıyorum. Onların önünde hürmetle eğiliyorum. Onlar olmasaydı bugün Tarsus insanların özgürce yaşadığı, bu insanlar ki farklı kültürlerden, farklı medeniyetlerin temsilcileri olarak burada, bir arada, beraberce yaşama kültürü içerisinde kardeşçe yaşamıyor olacaklardı. Şükür ki o günlerde ecdadımız bu iradeyi ortaya koymuş ve bu günleri bize miras olarak bırakmış” dedi.

 

 

Türkiye gelecek vaat eden bir nüfusa sahip ve ülke toprakları olarak da zengin bir mirasa sahibiz. Bundan sonra yapmamız gereken, çağdaş dünyaya rekabet edecek, azim içerisinde, birlik içerisinde mücadele etmek. Türkiye genç ve gelecek vadeden bir nüfus. Türkiye kadim topraklar. Türkiye zengin topraklar, zengin bir coğrafya. Kültürü, tarihi, birikimi ile önemli bir mirasın üzerinde olan topraklar. Bu topraklara layık yurttaşlar olarak başta biz siyasiler, atanmışlar, seçilmişler, sizlere, gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir örnek olarak, bu ülke için çalışmak zorundayız. Lüksümüz yok, ayrımız, gayrımız olamaz. Bizi kurtaracak olan birlik, beraberlik içerisinde azimle mücadele etmek. Eğer böyle yaparsak çağdaş dünya ile rekabet içerisinde oluruz. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Fakir zengin ayrımı olmaz. Eğitimli eğitimsiz ayrımı olmaz, sen A’sın, sen B’sin, sen C’sin ayrımı olmaz. Herkes kardeşçe yaşar. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Doğduğum bu kente önemli hizmetlerde bulunmuş, ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimi saygı ile sevgi ile anıyorum. Bayramınız kutlu olsun, gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, şiirler, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi gösterileri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube ziyareti ile sona erdi. Törenin ardından protokol üyeleri, Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği'ni ziyaret etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA