Toroslar’da katı yakıt satan işletmeler denetlendi


Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla katı yakıt satışı yapan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

 

Tarih : 26 Aralık 2019 Perşembe 15:22

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesi, ilçe genelinde hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla denetimlerini sıkılaştırdı. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, insan sağlığına ve hava kirliliğine sebebiyet veren yakıt türlerinin satışının yapılmasını engellemek ve kömür, briket, prina gibi katı yakıt satışı yapan iş yerlerinin gerekli belgeleri olmadan satış yapmalarını önlemek amacıyla denetim yaptı. Denetimlerde iş yerlerinin Katı Yakıt Satıcı Belgesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ve satılan kömürlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı normları ile Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) uygunluğu kontrol edildi. Ekipler, aynı zamanda iş yeri sahiplerini, iş yeri ruhsatlarında belirtilen faaliyetler dışında satış yapmamaları konusunda da uyardı.

“İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
 

Denetimlere ilişkin açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “İnsan sağlığı her şeyin önünde gelir. Hava kirliliğinin insan ve çevre sağlığı üzerinde zararlı etkilerini azaltmak ve önlemek amacıyla ilçemiz genelinde denetimlerimizi artırdık” dedi. Vatandaşların ve çevre sağlığının korunması amacıyla denetimleri aralıksız sürdüreceklerini belirten Başkan Yılmaz, “Belediye olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Ancak satıcı firmalardan ve vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TSE uygunluğu olmayan yakıtların kullanılmamasını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.
Vatandaşların, 0324 322 7200 numaralı telefonu arayarak konu ile ilgili şikayetlerini, Zabıta Müdürlüğü ekiplerine bildirebilecekleri belirtildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA