Öldürülen kadınların sesi oldular


Yenişehir Belediyesi kadın çalışanları, ’sesi kesilen kadınların sesi olmak amacıyla’ Kına Yakın isimli tiyatro oyununu sahneledi. ‘Bu zulme çanak tutanlar ve seyredenler Kına Yakın’ sloganıyla düzenlenen tiyatro gösterisinde, öldürülen kadınların hikâyesi anlatıldı. Oyunu izleyenler arasında yer alan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bugün burada sizler her şeyi anlattınız, söyleyecek tek sözümüz var kadına şiddet insanlık suçudur." Dedi.

 

Tarih : 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:44

Haber Merkezi

 

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak ve kadına şiddeti protesto etmek amacıyla Yenişehir Belediyesi kadın çalışanları, Yenişehir Kent Konseyi üyeleri ve Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ‘Kına Yakın’ isimli tiyatro oyununu seyirciyle buluşturdu.  Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Oyuncuların ilk kez sahneye çıktığı oyunda Konca Kuriş, PippaBacca, Münevver Karabulut, Emine Bulut, Özgecan Aslan,  Ceren Özdemir ve Bahriye Üçok gibi katledilen kadınların hikâyeleri anlatıldı. Oyunda seyirciler duygu dolu anlar yaşadı. Derya Tüzen’in,yazıp yönettiği  “Kına yakın” adlı tiyatro oyununu Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de izledi.

 

ÖZYİĞİT, “KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR”

 

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, oyun sonrasında, profesyonel tiyatrocuları aratmayacak bir performans sergileyen oyuncuları tebrik etti. Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğuna vurgu yapan Başkan Özyiğit, “Sizler bugün burada her şeyi anlattınız. Söyleyecek tek sözümüz var kadına şiddet insanlık suçudur. Kadına şiddet artık son bulmalı ve toplumsal olarak bu şiddete karşı çıkmalıyız" dedi. Kına Yakın tiyatro oyunun yazarı ve yönetmeni Derya Tüzen ise “Bu oyunda amacımız, sesi kesilen ve öldürülen kadınların sesi olmak” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA