KARİYER MERKEZİ’NDEN BİR İLK


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Kariyer Merkezi, Mersin’de iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik fark yaratacak etkinliklere imza atıyor. Mersin’de ilk kez Kariyer Merkezi tarafından başlatılan “Mülakat Simülasyonu” etkinliğinde, Elektro Grup Turkcell Superonline temsilcileri ile iş arayanlar bir araya getirilerek, kişilerin istihdam edilebilirliğine destek sunulması hedeflendi.

 

Tarih : 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:42

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi, Mersin’de iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik fark yaratacak etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Rehberlik ve danışmanlık hizmeti almak amacıyla Kariyer Merkezi’ne başvuran iş arayanların ve öğrencilerin sisteme kayıt olmaları sağlanırken, profil ve mesleki niteliklerine uygun hizmetlerle, başvuranların istihdam edilebilirliklerine katkı sağlanıyor. Bu kapsamda, Mersin’de ilk kez Kariyer Merkezi tarafından başlatılan “Mülakat Simülasyonu” etkinliğinde Elektro Grup Turkcell Superonline temsilcileri ile iş arayanlar bir araya getirilerek, kişilerin istihdam edilebilirliğine destek sunulması hedeflendi.

KARİYER MERKEZİ’NDE AMAÇ İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK

Kariyer Merkezi’nin kurulmasındaki asıl amacın istihdama katkı sağlamak olduğunu belirten Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, iş arama noktasında özgeçmiş oluşturma, iş arama kanalları, iş arama becerileri eğitimlerinin yanı sıra “Mülakat Simülasyonu” etkinliğinin Mersin’de ilk kez Kariyer Merkezi tarafından başlatıldığını ifade etti. Özada, yapılan bu çalışmayla kurumsal firmalarla, iş arayanlar ve öğrencilerin bir araya getirilerek, kişilerin istihdam edilebilirliğine destek sunmak istediklerini belirtti. Yaklaşık 3 yıldır iş aradığını belirten Mehtican Cafer, “Biz iş arayanlar olarak mülakatlara çağırılma konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. Türkiye’de işsizlik seviyesi malum fazla olduğu için insanlar başvurdukları işlerde mülakatlara gidemiyorlar bile. Çünkü eleme sürecinde tabi tutulduğu havuz çok geniş. Kendini gösterebileceğin böyle güzel bir fırsat önümüze çıkınca biz de kaçırmak istemedik. Ben de bizzat geldim burada Kariyer Merkezi’ne başvurdum ve çok geçmeden hemen bir mülakat daveti aldım. Bu çok güzel bir uygulama. Çünkü iş arayan insanın da işçi arayan insanın da işini kolaylaştırıyor. Ben bu süreçten, bu merkezden dolayı çok mutluyum. Merkezden faydalanacak birçok insan olacaktır” dedi.

“ÇOK HIZLI SONUCA VARIYORUZ”

Kariyer Merkezi’nin sunduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rıza Şensoy, “Belediyemize, bize sunduğu bu imkandan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı sonuca varıyoruz. Görüşme süresinden daha kısa bir sürede işverenle buluşuyoruz” diye konuştu. İş arama sürecinde aldığı danışmanlık hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileten Mert Tosun, “Bir yıldır iş arıyorum. Kariyer Merkezi aracılığı ile şu an büyük firmalarla görüşme gerçekleştirebiliyorum. Bunun için Kariyer Merkezi’ne ve Belediye Başkanımız’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Firma temsilcileri ise bu tür faaliyetlerle iş arayanlara destek olurken, aynı zamanda firma bünyesinde doğacak personel ihtiyaçlarının karşılanmasında da birebir görüşmeleri değerlendirebileceklerini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA