Çocuk işçiliği ile mücadele çalışmaları sürüyor


Mersin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları ve Sokakta Çalışan Çocuklar Koordinatörlüğünce hayata geçirilen çocuk odaklı sosyal projelerle, Mersin’in başarılı bir yıl geçirdiği bildirildi.

 

Tarih : 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:40

Haber Merkezi

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, Mersin'in bazı etkenler nedeniyle dış göçler ve insan hareketinin yoğun olduğu bir il olduğunu belirterek, "Kentimizde, Suriye'den gelen ailelerinin çocukları başta olmak üzere yoğun nüfus hareketlenmesi gözlenmektedir. Bu durum sokakta çalışan çocuklar ve çocuk işçiliği açısından bir çok metropol şehrimizde sorun olamaya devam ederken, Mersin'de ise bu durum minimize edilmiştir" dedi.
 

“ÇOCUK İSTİSMARINA İZİN VERİLMİYOR”

Bunun en büyük nedeninin, 15 yıldır başarıyla yürütülen sosyal projeler olduğunu savunan Sarı, "İlimiz genelinde merkezde iki ve iki adet de ilçelerde olmak üzere 4 çocuk koruma mobil ekipleriyle, çocuk işçiliğine ve çocuk istismarına izin verilmemektedir. Bunun yanında yaptığımız çalışmalarla kamuoyu duyarlılığı oluşturulmaktadır. Artık vatandaşlarımız, sokakta dilenen, cam silen, mendil satan çocuklara para verilmenin, onlara iyilik yapmak olmadığını anlıyor. Çocuğun yeri okuldur. Çocuklar çocukluğunu yaşamalıdır. Hiçbir mazeret çocuğun eğitim ve sağlıklı yaşama hakkını engelleyemez. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın bize destek olmasını bekliyoruz. 'Alo 183' ihbar hattıyla çocuk işçiliğinin ve çocuk istismarının önlenmesine katkı verebilirler" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA