Engelli Dernekleri, hak savunuculuğunda güçleniyor


Mersin Barosu ve Engelliler Konfederasyonu işbirliğinde, 23-24 Aralık tarihlerinde Mersin İl Engelli Meclisi üyelerine ve engellilik alanında hizmet sunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine, uygulamadaki sorunların çözmeye yönelik, ‘Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimi’ veriliyor.

 

Tarih : 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:39

Haber Merkezi

Engelli Konfederasyonu tarafından yürütülen, ‘Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır, Türkiye Engelliler Meclisi’ Projesi kapsamında Mersin Barosu Konferans Salonunda verilen eğitime, Mersin Barosu Başkanı  Bilgin Yeşilboğaz, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan İçli, Doğu Akdeniz Engelliler Derneği Federasyonu Başkanı ve Mersin Engelli Meclisi Başkanı Hatice Özenler, Mersin İşitme Engelliler Derneği, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği,  Yenişehir Tüm Engelli Hakları Derneği, Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü, Mezitli Kent Konseyi, Mezitli Engelliler Dosteli Derneği, Zihinsel Engelli Bireyler Eğitim Derneği, Mezitli Engellileri Destekleme Derneği, Tüm Engelli Hakları Koruma Derneği, Kalp Gözü Görenler Derneği, Mersin Otizm Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi, Mezitli Kent Konseyi temsilcileri ve ZİÇEV yönetim kurulu üyeleri katıldı.  Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan İçli ve Engelliler Konfederasyonu İletişim Sorumlusu Selen Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim çalışmasında katılımcılar, ‘iletişim ve medya, kaynak geliştirme, izleme, gönüllü yönetimi, uluslararası insan hakları mekanizmaları ile gölge raporlama’ konularında bilgilendirildi. İki gün sürecek olan eğitim kapsamında, engelli örgütlerinin savunuculuk ve iletişim becerilerini geliştirmek,  kapasitelerini gözden geçirebilmeleri, temel bilgileri kendi ağlarına aktarabilmeleri hedefleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA