Erdemli’de bu yıl doğan bebek sayısı bin 500’ü geçti


Mersin’in Erdemli ilçesi devlet hastanesi başhekimi Dr. Erman Eker, hastanede gereksinim üzerine 3 olan kadın doğum uzmanını 5’e çıkarttıklarını belirterek, bu yıl hastanede bin 508 bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini söyledi.

 

Tarih : 24 Aralık 2019 Salı 14:01

Hastanenin kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde gerçekleştirilen yenilikler hakkında bilgi veren Dr. Erman Eker, "Erdemli’de kadınlarımızın gelişen sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda, deneyimli 5 doktor, 25 ebe-hemşire ile hizmet veren kadın hastalıkları ve doğum kliniğimizde, 21 yataklı kadın doğum servisi, 4 sancı odası, tam teşekküllü doğumhane salonu, anne oteli, 5 kadın hastalıkları ve doğum polikliniği, NST odası, gebe okulu, aile planlaması, emzirme odası ve acil servis kadın doğum odası ile en iyi şekilde hizmet vermekteyiz" dedi.

"GÜNDE 200 HASTA MUAYENE EDİYORUZ"

Hastanede kadın doğum ile iş birliği içinde çalışan yenidoğan polikliniği, yenidoğan işitme tarama testi, 6 küvezli yenidoğan yoğun bakımının mevcut olduğunu da ifade eden Eker, "Hastanemizde kadın doğum polikliniğinde günde ortalama 200 hasta muayene ediyoruz. Serviks (rahim ağzı) kanserinde erken tanı olan smear testi de polikliniğimizde yapılmaktadır. Gebe okulumuzda, gebelerimizin tüm gebelik sürecinde her türlü eğitimi alabilecekleri profesyonel destek, sertifikalı ebelerimiz, kadın hastaları doğum uzmanımız, fizyoterapistimiz, anestezi uzmanlarımız ve psikologlarımız tarafından sağlanmaktadır. Aile planlaması polikliniğimizde sertifikalı ebemizle hizmet vermekteyiz. Hastanemizde yaklaşık ayda 125, yılda yaklaşık 1500 doğum gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü jinekolojik müdahaleler yapılmaktadır. Yenidoğan bebeği yoğun bakımda yatan annelerimiz anne otelimizde konaklamaktadırlar" diye konuştu.

HEKİMLER 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

2019 yılında Erdemli Devlet Hastanesi'nde bin 508 bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğine de değinen Dr. Erman Eker, "İki hekimimiz varken icap usulü çalışan kliniğimizde şu anda hekimlerimiz 24 saat hastanede nöbet tutarak hizmet vermektedirler. Op. Dr. Fahrettin Yıldız, Op. Dr. Selim Koncagül, Op. Dr. Mahmut Güden, Op. Dr. Aslı Akdöner, Op.Dr. Günhan Doluoğlu'ndan oluşan kadın hastalıkları ve doğum ekibimiz, çocuk hastalıkları uzmanlarımız, anestezi doktorlarımız, ebe-hemşirelerimiz ve yardımcı sağlık personellerimiz ile beraber fedakar ve özverili çalışmaları ile Erdemli'mize hizmet vermekteyiz" şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA