YENİ KIVILCIMLAR YETİŞİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, halk oyunlarına meraklı ve ilgili çocuklara ücretsiz kurs verip yetiştirmek ve geleceğin Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nu oluşturmak için bir proje başlattı. İlk etapta Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde yer alan 5 okulda başlatılan ve 6 ay boyunca devam edecek olan kursların sonunda 470 öğrenci, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nu oluşturmuş olacak.

 

Tarih : 23 Aralık 2019 Pazartesi 14:12

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, halk oyunlarına meraklı ve ilgili çocuklara ücretsiz kurs verip yetiştirmek ve geleceğin Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nu oluşturmak için bir proje başlattı.

5 OKULDAKİ 470 ÖĞRENCİYE VERİLİYOR

Proje kapsamında ilk etapta Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde belirlenen 5 okulun idaresine, konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Okul idarelerine yapılan başvuru neticesinde, ücretsiz halk oyunları kursuna katılmak isteyen Akdeniz İlçesi’nde bulunan Şehit Recep Aslan İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir İlk ve Ortaöğretim Okulu, Yeni Taşkent Yusuf Bayır İlk ve Ortaöğretim Okulu, Yenişehir İlçesi’nde bulunan Necati Bolkan İlk ve Ortaöğretim Okulu, Mehmet Akif İnan Ortaöğretim Okulu ile Toroslar İlçesi’nde yer alan Hüseyin Güvercin Ortaöğretim Okulu’nda eğitim-öğretim gören toplam 470 öğrenciye verilecek halk oyunları kursu başladı.

6 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK

Okulların tatil olacağı Haziran ayına kadar söz konusu 5 okulda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları eğitmenleri tarafından verilecek halk oyunları kursları, her hafta devam edecek. Öğrencilerin dersleri ve ulaşımları açısından bir sıkıntı olmaması için kurslar, öğrencilerin kendi okullarında verilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kentte eğitim-öğretim gören çocuklara yönelik gerçekleştirdiği kültürel sorumluluk projesi kapsamında 6 ay boyunca devam edecek olan kursların sonunda 470 öğrenci, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nu oluşturmuş olacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA