ÇAY SAATİNDE KADINLARLA TENİS OYNADI


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Çay Saatinde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz’ sloganıyla başlattıkları tenis kursuna katılan kadınlarla bir araya geldi. Başkan Özyiğit, “Yenişehir sağlığın ve paylaşımın en üst seviyede olduğu, hemşehrilik duygusunun geliştiği bir kent olacak. Bunu da kültür, sanat ve sporla sağlayacağız. Yenişehir’de yaşayan hemşehrilerimiz daha sağlıklı ve mutlu olacaklar” dedi. Yenişehir’de belediye tarafından açılan kursta kadınlar hem eğleniyor hem de tenis öğreniyor.

 

Tarih : 20 Aralık 2019 Cuma 15:07

Haber Merkezi

Yenişehir Belediyesi tarafından ‘Çay Saatinde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz’ adıyla başlatılan kursta kadınlar hem eğleniyor hem tenis öğreniyor. Sabah 09.30-12.30 arasında verilen eğitimlere şu ana kadar yaklaşık 200 kadın katıldı. Branşında uzman hocalar tarafından 2 buçuk ay boyunca eğitim alacak kadınlara tesis, raket ve top imkanı da sağlanıyor.

HOCALAR EŞLİĞİNDE ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR

Kursta kadınlarla bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Yeni Yenişehir’i oluşturmak için 6 ilke belirlediklerini ve bunun ilkinin ‘Hareket’ olduğunu söyledi.  Bu çerçevede belediye bünyesinde çeşitli spor branşlarında kurslar açıldığını ve bu kurslara 1000’e yakın gencin katıldığını vurguladı. Daha sağlıklı bir Yenişehir oluşturmak için 7’den 70’e herkesin hareket etmesini istediklerini de sözlerine ekleyen Özyiğit, ev kadınlarına yönelik ’Çay Saatinde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz’ adıyla tenis kursu açtıklarını aktardı.  Kayıtların devam ettiği tenis kursunda Yenişehir’de yaşan yabancı uyruklu kadınlarda eğitim alıyor. Eğitimlerde kullanılan tenis raketleri Yenişehir Belediyesi tarafından kursiyerlere eğitim süresince ücretsiz bir şekilde veriliyor. Yaklaşık 3 hafta önce başlatılan kayıtların ardından bugün 200 kadın tenis kursu alıyor.

“TV BAŞINDA ZAMAN GEÇİRMEYİN”

Kursiyer kadınların uzman hocalar eşliğinde ücretsiz eğitim aldığını ifade eden Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de yaşayan kadınlara ‘Çay Saatinde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz’ diye bir çağrıda bulunduk. 200’ün üzerinde kadın kayıt yaptırdı ve üç haftadır eğitimlerine devam ediyorlar. Çağrımıza cevap veren Yenişehirli hemşehrilerime teşekkür ederim. Spor sağlıktır ve insanları kötü alışkanlıklardan korur. Yaşamımıza pozitif anlamda katkılar sağlayacak ‘hareketi’ kültür sanat ve spor alanlarında göstermeye çalışıyoruz. Hareket iyidir, Bu tür projeler yaşamımıza pozitif anlamda katkılar sağlayacaktır. Kadın arkadaşlarımız sabahları burada ücretsiz bir şekilde hocalar eşliğinde tenis öğreniyor. İnsanlar evlerinde kapalı kalmasın, televizyon başında dizilerle vakit geçirmesin diye hareket ilkesine önem veriyor ve bu ilke kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. “dedi.

“HEMŞEHRİLERİMİZ PROJELERİMİZE CEVAP VERİYOR”

Başkan Özyiğit, “Kadınlar bu etkinlikle aynı zamanda sosyalleşiyorlar. 200’ün üzerinde arkadaşımız burada spor sahasında buluşuyor. Dostluklar ve arkadaşlıklar paylaşmakla çoğalmaktadır. Yenişehir’de 49 farklı ülkeden insan yaşıyor. Bu da Yenişehir’in bir güzelliği, Yenişehir yaşayan yabancı uyruklu kadınlar da bu spor faaliyetine katıldılar. Onlar da renk kattılar.” İfadelerini kullandı. Yenişehirli vatandaşların projelerine cevap verdiğini ve bunun da enerjilerini arttırdığını vurgulayan Başkan Özyiğit, “Kadın arkadaşlarımız sabahları burada tenis öğrenirken 1300 öğrencimiz de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanat eğitimi görüyor. 1000’e yakın gencimiz spor branşlarına kayıt yaptırdı. Hemşehrilerimizin projelere cevap vermesiyle bizim de enerjimiz artıyor. Yeni işler yapmamızda bizlere motivasyon kaynağı oluyor.” Şeklinde konuştu.

“TENİS YENİŞEHİR’DE ZENGİN SPORU OLMAKTAN ÇIKTI”

Rusyalı kursiyer Katya Altınbaş, “bu projeden çok memnunuz, biz hem spor yapıyoruz hem de sosyalleşebiliyoruz. Arkadaşlarımız oldu tenis öğreniyoruz her şey çok güzel.” İfadelerini kullanırken bir başka kursiyer Fevziye Sert ise “ Tenis zenginlerin oynayabildiği pahalı bir spor, aylık abonelik ücretleri çok yüksek ama biz burada ücretsiz bir şekilde eğitim alabiliyoruz. Tenis Yenişehir’de zengin sporu olmaktan çıktı Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e bizlere bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi. Yenişehir Belediyesi tarafından verilen tenis kurslarına kayıt başvurusu yapmak isteyen kadınlar 0552 305 09 34 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA