Tarsus’ta sağlık çalışanlarına darp!


Mersin’in Tarsus ilçesinde hasta muayene eden doktor ile sekreterine saldıran şahıs gözaltına alındı. İddiaya göre, hastanenin ortopedi polikiliğinde sıra kavgası yüzünden M.A. (50) görevli doktor Ş.A.C. (41) ve yanında görevli sekreter H. Ç., (37) ’yi darp etti. Doktor ve hemşirenin şikayeti üzerine M.A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Tarsus Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan M.A’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi. Darp edilen doktor Alper Cansever, yaptığı konuşmada, saldırıda bulunan M.A.’nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına çok üzüldüğünü belirterek, “Bu şahıs sadece beni darp etmekle kalmadı, aynı zamanda ölümle tehdit etti. Gerçekten çok üzüldüm” dedi.

 

Tarih : 20 Aralık 2019 Cuma 15:05

Hüseyin KIRKGÖZ

Tarsus Devlet Hastanesi Ortopedi bölümüne giden M.A ve hastası ellerinde bulunan sonuçları göstermek istedi. Sıra numarası almayan şahıs, doktorun başka bir hastayı tedavi ettiği sırada içeri girdi. Bu duruma kızan doktor , hasta muayenesi sonrasında sıraya göre diğer hastaları almaya devam edeceğini ifade ederek, hasta ve yakınının dışarı çıkmasını istedi. Buna kızan M.A., Op.Dr Alper Cansever’e yumruk attı. Araya girmeye çalışan Veri Personeli Hatice Çakar’ıda tartakladı. Koridorlarda devam eden kavga , araya giren vatandaşlar ve güvenlik personeli tarafından büyümeden önlendi. Darp edilen Doktor ve sağlık çalışanı Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi oldu. Kısa sürede gözaltına alınan M.A adlı şahıs alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece Adli Kontrol yükümlülüğü uygulanarak serbest bırakıldı.

BAHÇACI: “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ”

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 17 Aralık tarihinde Tarsus Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde görevi başındaki hekim ile sekreterinin, hasta muayene ettiği sırada içeriye giren bir kişi tarafından darp edildiğini söyledi. Olay üzerine kolluk güçlerine haber verilerek 'beyaz kod' işlemi başlatıldığını kaydeden Bahçacı, şahısın yakalanarak adli mercilere sevk edildiğini ifade ederek, "17 Aralık 2019 tarihinde Tarsus Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde, görevi başındaki hekimimiz hastasını muayene etmekte iken içerde ki hastanın da haklarını hiçe sayarak muayene odasına giren şahıs, hekimimizin uyarısı üzerine şiddete başvurarak hekimimiz ile görevli personelimizi darp etmiştir. Olay üzerine kolluk güçlerine haber verilmiş, Beyaz Kod işlemi başlatılmış ve şahıs Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. Sağlık çalışanları olarak bizler; günün 24 saati hiç ara vermeden, ailelerimizden fedakârlık ederek; hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde, eczanelerde ihtiyaç duyulan her yerde ve en sıkıntılı anlarda halkımıza hizmet veriyoruz. Şifa veren ellere vefa bekliyoruz. Değerli basınımızın ve kamuoyumuzun şunu özellikle bilmesini isteriz. İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık camiası olarak “Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” yaklaşımını aynen benimsiyor ve görevi başında şiddete maruz kalan çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeler kapsamında şiddete maruz kalan çalışanlarımıza kurumumuz bünyesinde görevli avukatlarımız vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlıyoruz. Sağlık çalışanları olarak bizlerin halkımızdan ve adaletten beklentimiz; içimizde bulunan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalarıdır. Yapılan yasal düzenlemeler ile ülkemizde hasta hakları belirli bir noktaya ulaştı. Nasıl ki insanlarımızın bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarına yine biz sağlık çalışanları katkıda bulunuyorsak biz sağlık çalışanlarının da haklarının olduğunun unutulmaması ve insanlarımızın sağlık hizmeti alırken bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının toplumda ki saygın yerinin korunması, şiddetin her türüne geçit verilmemesi hususunda siz basın mensupları vasıtasıyla halkımızın her bir bireyinden aktif destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇILAR SALDIRIYI KINADI

Mersin’in Tarsus ilçesinde hastası tarafından saldırıya uğrayan 70. Yıl Devlet Hastanesi doktoru için hastane binası önünde basın açıklaması yapılarak, saldırı kınandı. Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Emre Sadık Direk, hastane bahçesinde diğer doktor ve hastane çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “17 Aralık 2019 tarihinde hastanemiz ortopedi polikliniğinde, görevi başındaki hekimimiz hastasını muayene etmekte iken içerdeki hastanın da haklarını hiçe sayarak muayene odasına giren şahıs, hekimimizin uyarısı üzerine şiddete başvurarak hekimimiz ile görevli personelimizi darp etmiştir. Olay üzerine kolluk güçlerine haber verilmiş, Beyaz Kod işlemi başlatılmış ve şahıs Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. “ diyerek şunları kaydetti: “Sağlık çalışanları olarak bizler; günün 24 saati hiç ara vermeden, ailelerimizden fedakârlık ederek; hastanemizde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde,  ihtiyaç duyulan her yerde ve en sıkıntılı anlarda halkımıza hizmet veriyoruz. Şifa veren ellere vefa bekliyoruz. Tarsus Devlet Hastanesi ve sağlık camiası olarak “Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” yaklaşımını aynen benimsiyor ve görevi başında şiddete maruz kalan çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeler kapsamında şiddete maruz kalan çalışanlarımıza kurumumuz bünyesinde görevli avukatlarımız vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlıyoruz. Sağlık çalışanları olarak bizlerin halkımızdan ve adaletten beklentimiz; içimizde bulunan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalarıdır. Yapılan yasal düzenlemeler ile ülkemizde hasta hakları belirli bir noktaya ulaştı. Nasıl ki insanlarımızın bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarına yine biz sağlık çalışanları katkıda bulunuyorsak biz sağlık çalışanlarının da haklarının olduğunun unutulmaması ve insanlarımızın sağlık hizmeti alırken bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının toplumdaki saygın yerinin korunması, şiddetin her türüne geçit verilmemesi hususunda siz basın mensupları vasıtasıyla halkımızın her bir bireyinden aktif destek bekliyoruz.”

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

 Elinden rahatsız olan çocuğunu getirdiği Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde ortopedi uzmanı Alper Cansever ve Bilgi işlem görevlisi Hatice Çakar’a saldırıp darp ettiği hasta yakını M. A.'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Darp edilen doktor Alper Cansever ise yaptığı konuşmada, saldırıda bulunan M.A.'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına çok üzüldüğünü belirterek, “Bu şahıs sadece beni darp etmekle kalmadı, aynı zamanda ölümle tehdit etti. Gerçekten çok üzüldüm” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA