Örgü örmenin ve müziğin alzheimer hastalığına etkisi anlatıldı


Mersin’in Tarsus ilçesinde alzheimer derneği bünyesindeki ’ziyaret birimi’ çeşitli mahallelerde hasta ziyaretlerini rutin olarak gerçekleştiriyor.

 

Tarih : 19 Aralık 2019 Perşembe 11:08

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Özel Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri ile birlikte, 6 yıldır alzheimer hastası olan Bahriye Kaya'yı ziyaret etti. Hasta ve hasta yakınları ile yakınlarına alzheimer hastalığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı, örgü örmenin ve müziğin alzheimer hastalığına etkisi anlatıldı. Ziyarette, örgü örerek ve şarkı söyleyerek vakit geçiren alzheimer hastası Bahriye Kaya, işlediği örgüleri göstererek 'Kışlalar doldu boşaldı' türküsünü söyledi. Her ziyarette farklı yaşam öyküleri ile karşılaştıklarını belirten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu yetkilileri, bu yaşam öykülerinden hayata dair tecrübe edindiklerini dile getirdi. Duygusal anların yaşandığı ziyaret, memnuniyet duyguları ile son buldu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA