Özyiğit “Sanatın ve sanatçının yanındayız”


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tiyatro sanatçısı Başak Karatepe tarafından organize edilen ‘Sanat İyileştirir’ paneline katıldı. Yenişehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından desteklenen panelin açılışında konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir’in kültürün ve sanatın başkenti olması için gerekli altyapıya ve potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak “Yenişehir’de sanatın ve sanatçının yanındayız” dedi.

 

Tarih : 18 Aralık 2019 Çarşamba 13:48

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Yazar Hamit İzol, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği Başkanı ve Yazar Fazıl Tütüner, Gazeteci-Yazar Mirza Turgut, Gazeteci-Yazar Cemal Karakaya ve Gazeteci-Yazar Abidin Yağmur’un konuşmacı olarak katıldığı panel Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panelin açılış konuşmasını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. Sanat dostlarıyla bir araya gelmekten ötürü mutlu olduğunu belirten Başkan Özyiğit, konuşmasında Yenişehir’de sanatçıların yetiştiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Şuana kadar sanat okullarımıza 1350 çocuk ve genç sanat branşlarına kayıt yaptırdı. Gençlerimizi sanata yönlendiriyoruz. Hep birlikte çaba gösterirsek istediğimiz hedefe ulaşırız. Sanatın zarafeti ve incelikleriyle buluşturulmadan; insanı hoşgörülü, saygılı ve zarif kılabilmenin mümkün olmadığını kabul etmek gerekir. Sanat ruhu iyileştirir, ruh sağlığı iyi olan bir toplumda da sorun olmaz diye düşünüyorum. Onun için sanatın iyileştirici gücünü kullanmamız gerekiyor. ”

 “SANATÇILARI SANAT ALANLARIYLA BULUŞTURUYORUZ”

 Yaptığı konuşmada Yenişehir’in halkını sanat alanlarına teşvik ettiklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Biz yola çıkarken hep söylediğimiz şey şuydu; ‘Biz Yenişehir’i sanatın başkenti yapacağız’ dedik. Bunun için de çaba sarf ediyoruz. Kentimiz böyle bir fiziki altyapıya sahip, potansiyel olarak da Yenişehir güçlü. Fiziki mekânlarımız ve insan altyapımız var bizimde bunları buluşturmamız gerekiyordu nitekim bunu yapıyoruz. Sanatçıları sanat alanlarıyla buluşturuyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak yapılan her doğru işin yanında olacağız ve destekleyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 YENİ YILDA ‘YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ’ BAŞLAYACAK

 Yeni yılda alanında uzmanlaşmış ve uluslararası alanda başarı yakalamış isimleri Yenişehir halkıyla bir araya getireceklerini söyleyen Özyiğit,  “Yeni yılda ‘Yenişehir Söyleşileri’  adıyla alanında öne çıkmış, uluslararası alanda başarısı olan insanları Yenişehir’e davet ederek hemşehrilerimizle buluşturacağız.”dedi. 'Sanat İyileştirir' projesi kapsamında çıkarılan kitaptan elde edilecek gelir maddi imkanı olmayan çocuklara sanat eğitimi sağlanması amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak. Proje ile aynı zamanda atanamayan eğitimciler tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarına sanat eğitimi verilecek. Panelin sonunda Başkan Özyiğit, panelistlere birer plaket verirken panelin düzenleyicisi tiyatrocu Başak Karatepe ise katkılarından dolayı Özyiğit’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA