Yerli ürünlere destek farkındalığı


Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencileri yerli ürünlerle buluşturdu. Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi’nde Türkiye’nin birçok noktasından gelen sebze ve meyveleri bir arada gören ilkokul öğrencileri, farklı bir deneyim yaşadı. Etkinlikle çocuklarda erken yaşta yerli üretim konusunda bilinç oluşturulması amaçlandı.

 

Tarih : 18 Aralık 2019 Çarşamba 13:42

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir Belediyesi, 12-18 Aralık’ta kutlanan hafta kapsamında öğrencilere Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi’ni gezdirdi. Üretimden sonraki aşamaları yerinde gözlemleme fırsatı bulan öğrenciler, yerli üretim sebze ve meyveler hakkında da bilgi aldı. Yerli üretimin desteklenmesi ve ülke ekonomisinin kalkındırılmasında çocuklarda erken yaşlarda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen de katıldı.

YURDUN BİRÇOK NOKTASINDAN GELEN YERLİ ÜRÜNLERİ BİR ARADA GÖRDÜLER

Toroslar İlçesi Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanmış ürünleri, paketleme ünitelerini ve soğuk hava depolarını yerinde incelerken, “komisyoncu” kavramıyla da tanışma deneyimi yaşadı. Sebze-meyve komisyoncusu Hasan Basri Köker, öğrencileri işletmesinde ağırlayarak, içerisinde yerli üretim elma, muz ve mandalinadan oluşan paketlerden verdi. Çocuklar da Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve komisyoncu Köker’e çizdikleri sebze-meyve temalı resimleri hediye etti. Tuğluoğlu, resimleri günün anısına Hal Kompleksi içerisinde sergileyeceklerini söyledi.  

“ÇOCUKLARIMIZ KİTAPLARDA GÖRDÜKLERİ ŞEYLERİ GELİP YERİNDE GÖRDÜLER”

Yerli Malı Haftası kapsamında farkındalık çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Fuat Tuğluoğlu, çocuklara farklı bir deneyim yaşattıklarını belirtti. Tuğluoğlu, şöyle dedi: “Yerli Malı Haftası’ndan dolayı farkındalık yaratmak için bir grup öğrencimizi davet ettik. Ülkemiz üreten bir memleket. Hele Çukurova Bölgemiz, narenciye başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafını hem meyve hem sebzeyle besleyen bir bölge. Çocuklarımız hep kitaplarda gördükleri şeyleri gelip yerinde gördüler. Evlerine ulaşan meyvenin, sebzenin nereden geldiğini, nerede paketlendiğini, evlerine nasıl ulaştığını yerinde görsünler diye bu etkinliği gerçekleştirdik. Çünkü yaşadıkları memleketin ve coğrafyanın ne kadar zengin olduğunu, bizim ne kadar üretmek zorunda olduğumuzu yerinde görsünler istedik.”

AYDIN’IN KESTANESİNİ DE GÖRDÜLER, ANAMUR’UN MUZUNU da

Tarla ve bahçelerden Hal Kompleksi’ne ulaşan ürünlerin hazırlanma ve paketlenme süreçlerini seyreden çocuklar, ürünler hakkında da bilgilendirildi. Sezonun gözde ürünlerinden Aydın kestanesinden muza, ayvaya, portakala, lahanaya, patlıcana ve elmaya kadar birçok ürünün türlerini bir arada gören öğrenciler, ürünlerin yurdun hangi şehirlerinde üretildiğini de yetkililerden dinledi. Şehit Fikri Dilsiz İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Duru Sancar, yaşadığı deneyimi anlatarak, “Yerli malı önemli çünkü bizim ülkemizden, şehrimizden gelen mallar var. Onları tüketmemiz lazım. Burada paketlemeyi öğrendik, hangi meyveler var onlara baktık. Burada elma var, muz var, mandalina var. Lahanayı, patlıcanı gördük. Patlıcan ve lahana Mersin’de üretiliyormuş. Muz da Anamur’da yetiştiriliyor” diye konuştu. Sınıf arkadaşı Betül Özer’in “Burada meyve ve sebzelerin nerede yetiştiğini öğrendik” cümlesi ise etkinliğin amacına ulaştığının göstergesi oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA