Tarsus’ta uyuz alarmı!


Son dönemde arttığı söylenen ’uyuz’ ile ilgili konuşan Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, “Mersin’de şu anda çok yoğun bir vaka yok. Bize yansıyan Tarsus’ta 2 kişi var. Onlarda hemen tedavi altına alınmıştır. Tabi bunun temelinde kişisel temizlik yatıyor. Bir insan temizliğine dikkat ederse bunun olma olasılığı yok” dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2019 Salı 15:17

Berna USLU

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, beraberinde Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Bahar Aydınlı ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe'yi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Gazetecilerin önemli bir görevi olduğunu belirten Bahçacı, gazetecilerin toplumu doğru bilgilendirme de önemli bir rolü olduğunun altını çizerek, “O yüzden gazetecilerin yazdıkları, söyledikleri çok önemli. Bizim gazetecilerden beklentimiz her zaman doğruyu yazmalarıdır. Bizi eleştirebilirler, bizim yaptığımız işleri beğenmeyebilirler. Bunu doğru bir şekilde yazıyorlarsa sıkıntı yok. Her insan gibi bizde bazen hata yapabiliriz ama bir şey yokken kulaktan duyma bilgilerle, yanlış bilgilerle haber yapmakta doğru değil. Bizim kapımız gazetecilere her zaman açıktır. Sağlıkla ilgili ne konuda bilgi isterlerse istesinler, her türlü bilgiyi vermeye hazırız. Hastanelerimizde aynı şekilde gazetecilerimize açıktır. Hangi konuda yardım isterlerse biz yardımcı olduk, oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Yeni seçilen yönetime de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TARSUS’TA 2 UYUZ VAKASI VAR”

Uyuz ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Bahçacı, “Mersin’de şu anda çok yoğun bir vaka yok. Bunun temelinde tabi temizlik yatıyor. Bununla ilgili hijyene dikkat etmek gerekiyor. Tarsus'ta 2 vakamız var. Onlarda hekime yönlendirilmişler, tedavi almışlar. Şu anda yoğun olarak bize yansıyan vaka yok. Uyuz, zaten insandan insana bulaşabilen bir şeyde değil. Kişisel hijyenle alakalı. Bir insan temizliğine dikkat ederse bunun olma olasılığı yok. İlaçla ilgili de uyuzun ilacı Türkiye'de az tüketilen ilaçlardandır. Bunun için bunu imal eden fabrika çok sayıda üretmez. Ancak fazla talep olursa hemen onu da karşılar. Tabi bu uyuzla ilgili şu ana kadar bunun ilacını bulamadık gibi bir şikayet almadık. Bizim öncelikle toplumsal hijyenimizi artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ'NİN İNŞAAT İHALESİ MART 2020'DE YAPILIYOR

Ziyarette eski devlet hastanesinin yerine sağlık kompleksi yapacaklarını belirten Bahçacı, "Şu anda zaten oranın yüzde 80'ini kullanıyoruz ama yapacağımız sağlık kompleksi farklı olacak. Orada şu anda çocuk izlem merkezi, toplum ruh sağlığı merkezi gibi yerler var. Tabi orayı daha iyi kullanmak istiyoruz. Büyük ihtimalle önümüzdeki yıl bunun projesini yaparız ve yıl sonuna doğru da ihale yaparız. Burası şehrin ortasında, çok fonksiyonlu, halkında ihtiyaçlarına karşılık verebilecek nitelikte bir plan tasarlıyoruz. Orada 22 bin metrekarelik alan var. Oraya sağlıklı hayat merkezi de yapacağız. Mersin'de bu merkez 4 tane var ama bunu çok kişi bilmiyor. İnsanların sağlıkta bazı noktaları özelden alınırsa daha iyi olur gibi anlayışları var. Aslında öyle değil. Devlet hastanelerinde en iyi sağlık hizmeti veriliyor. İşte Mezitli 150 yataklı devlet hastanesinin proje ihalesini yaptık. 2020 yılının Mart ayında da inşaat ihalesini yapacağız” dedi.

Başkan Kaya Tepe de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretlerinden dolayı Bahçacı ve Aydınlı'ya teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA