Kötü hissettiğinizde ‘Neye ihtiyacım var?’ diye sorun!


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Yarınlara Farkındalık Projesi” adıyla başlattığı ve her ay düzenli olarak yapılacak psikoloji seminerlerinden ilki gerçekleşti. “Kendimizi Gerçekten Seviyor Muyuz?” adını taşıyan ilk etkinlikte, Psikolog Nazlı Cemre Dursun katılımcılara “Öz Şefkat ve Farkındalık” konularını anlattı. Psikolog Dursun, kişilerin karamsar hissettiklerinde yapmaları gerekenlerden bahsederek, “Diyelim ki kendinizi savunmasız ve kötü hissediyorsunuz; o an yapacağınız ilk egzersiz, kendinize ‘benim şu an neye ihtiyacım var’ sorusunu sormak” dedi.

 

Tarih : 14 Aralık 2019 Cumartesi 14:24

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yeni bir etkinliğe imza attı. “Yarınlara Farkındalık Projesi” adıyla başlayan ve her ay düzenli olarak yapılacak psikoloji seminerlerinin ilki gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ilk etkinlik “Kendimizi Gerçekten Seviyor Muyuz?” adını taşırken, Psikolog Nazlı Cemre Dursun, katılımcılara “Öz Şefkat ve Farkındalık” konularını anlattı.

“KENDİMİZE GÜVENMEMİZ, İÇİMİZDEKİ KORKULARI ATMAMIZ GEREKİYOR”

Seminerin başlangıcında konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, kişinin değişimi ve dönüşümü kendisinde başlatarak, toplumu da değiştirebileceğini belirterek, şunları söyledi: “Eğer biz kendi ailemizle, arkadaşlarımızla, camiamızla ilişkilerimizi düzgün tutamıyorsak, etrafımıza çok da faydamız olamaz. Dolayısıyla, bu ilişkileri toparlamak için ‘nasıl bir sistem izlememiz gerekiyor, hayata nasıl bakmamız gerekiyor ve nerelerde yanlış yapıyoruz’ diye sorgulamamız lazım. Biz de bu eğitimlere başladık. İlk başta kendimizi sevmemiz gerekiyor. Kendimize güvenmemiz, içimizdeki korkuları atmamız gerekiyor. Biz bu tip çalışmalara başladık, sizlerle devam ettireceğiz.”

“HAYATIMIZDA HER ZAMAN BİZİ DESTEKLEYECEK İNSANLAR OLMAYABİLİR”

Psikolog Nazlı Cemre Dursun, bir saat kadar süren seminerde vatandaşlara “Öz Farkındalık ve Şefkat” konularını anlattı. Kişilerdeki tehdit ve savunma mekanizmalarından bahseden Dursun, tehdit karşısında oluşturulan olumsuzlukların kişiye zarar verdiğini vurguladı. Kişilerde sadece olumsuz değil, olumlu mekanizmaların da bulunduğunu söyleyen Dursun, buna “şefkat” adını verdiklerini dile getirdi. Kişilerdeki öz şefkatin kazançlarından söz eden Dursun, kişinin kendisini sevmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hayatımızda her zaman bizi destekleyecek insanlar olmayabilir. Bizi sevmeyebilirler. Diyelim ki kendinizi savunmasız ve kötü hissediyorsunuz; o an yapacağınız ilk egzersiz, kendinize ‘benim şu an neye ihtiyacım var’ sorusunu sormak. Tıpkı bir arkadaşınıza ‘senin şu an neye ihtiyacın var’ sorusunu sorduğunuz gibi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA