BİZİ YALNIZ BIRAKAMAZSINIZ!


Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin mülteciler konusundaki tavırlarına tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bizi bu sorunla baş başa bırakamazsınız. AB ülkeleri, mülteciler kendi ülkelerine gelip sorun olmasınlar diye birçok politik oyunlar oynarken, bunun yükünü birçok anlamda bizler çekiyoruz. Bu sorunların çözümünde bizimle birlikte hareket etmek zorundalar. Ben demokrasi aşığıyım demekle demokrasi aşığı olunmuyor. Ben barışseverim demekle de barışsever olunmuyor. Savaşı çıkaranlar da onlar ama tasasını ve ağırlığını çeken benim. Ortadoğu’daki kitlesel göçten ülkeleri ve yurttaşları adına gelecek kaygısı duyan tüm devletler bizimle işbirliği içerisinde olmalılar” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2019 Pazartesi 14:46

“SURİYELİLER GİTMEK İSTEMİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Toplum ve Siyaset Felsefesi Derneği'nin işbirliğinde Ulusal Göç Sempozyumu düzenledi. Sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yaklaşık yüzde 60’ının geri dönmeye sıcak bakmadığına dikkat çekerek, “Bu insanlarla artık yaşamaya alışmamız lazım. Oy uğruna milliyetçilik damarları kaşıyarak bu sorunu çözemeyiz. Hep birlikte artık Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yaşamaya alışmalıyız” dedi. Konuşmasına AB ülkelerine de tepki gösteren Başkan Seçer, “Bizi bu sorunla baş başa bırakamazsınız. AB ülkeleri, mülteciler kendi ülkelerine gelip sorun olmasınlar diye birçok politik oyunlar oynarken, bunun yükünü birçok anlamda bizler çekiyoruz. Bunu Avrupa’ya gittiğimiz de oradaki ikili görüşmelerimizde muhataplarımıza da ilettim. Bu sorunlarla bizi baş başa bırakamazlar. Bu sorunların çözümünde bizimle birlikte hareket etmek zorundalar. Ben demokrasi aşığıyım demekle demokrasi aşığı olunmuyor. Ben barışseverim demekle de barışsever olunmuyor. Şimdi bakıyorsunuz; en demokratlar onlar, en barışsever onlar, insanların acılarını yüreklerinde hissedenler onlar ama savaşı çıkaranlar da onlar” ifadelerini kullandı.

“BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDASINIZ”

AB ülkelerinin bu sorunda Türkiye’yi maddi ve manevi olarak yalnız bıraktığının altını çizen Başkan Seçer, “Bu savaşı ben çıkarmadım ama tasasını ve ağırlığını çeken benim. O zaman Ortadoğu’daki kitlesel göçten ülkeleri ve yurttaşları adına gelecek kaygısı duyan tüm devletler bizimle işbirliği içerisinde olmalılar. Biz kendi ekonomik bütçelerimizle bu sorunla baş edemeyiz. Bize özellikle AB ülkeleri başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’in destek olması lazım. Buna ihtiyacımız var. Burada konu sadece ekonomi de değil. Burada sorun sadece barınma ve temel ihtiyaçlara erişim de değil. Sadece karınlarını doyurmak da değil. Bu sorunun kültürel ve sosyal boyutları da mevcut. Bunun bir de asayiş boyutu var. Bunun sağlık boyutu var. Bunun bir de toplumsal uyum boyutu var. Sözün özü, biz belediye olarak Mersin’de bu sorunun farkındayız. Elimizi taşın altına cesaretle koymak istiyoruz. Bu konuda otoriterlerle ve uzmanlarla çalışmak istiyoruz. Bu konuda muktedir ve elinde imkan olan kurumlarla da çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  Avrupa Birliği, Suriye, Mülteci, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA