Tarhan: “Kadınlar, hayatımızın en önemli yapı taşıdır”


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların, sosyal ve kültürel hayatın en önemli yapı taşları olduğunu belirterek, “Kadınlarımıza her türlü desteği sağlamak için elimizden gelen tüm cabamızı harcıyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2019 Cumartesi 14:11

Haber Merkezi

 

 Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 85. yıldönümü nedeniyle Mezitli Kent Konseyi tarafından düzenlenen bir panele katıldı. Mezitli Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Mersin Eğitim İş Sendikası iş birliği ile düzenlenen panel Mezitli Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirildi. “Yurttaş Olarak Kadın/Kadın Birey Olmanın Neresinde?” başlıklı panelde Prof. Dr. Faik Kanatlı, ‘Cinsiyette özgür dik kullanımı-Kadın Dili’, Öğretim Üyesi Dr. Orhan Özdemir de ‘Toplumsal gelişme sürecinde birey olmanın önemi’ konularında birer sunum gerçekleştirildi.  

 

 

“TÜRK KADININA VERİLEN BU HAK GERÇEKTEN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR”

 

Panel öncesi düzenlenen basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok ileri görünen Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığına dikkat çekildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, “Günümüzde kadınların haklarının yasalarda yer almasının yeterli olmadığını yeterince deneyimledik ve gördük. Önemli olan bu hakların kullanılabilmesidir. Yaşadığımız gerçek hala erkek meclisler, göstermelik oranda kadın temsilciler ve süs olarak kalmıştır. Hala kadınların ve çocukların kaderini erkeklerin egemen olduğu meclisler belirliyor” dedi. Başkan Tarhan açıklamasında; “Kadınlar, sosyal ve kültürel hayatımızın en önemli yapı taşıdır. Kadınlar seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle hem siyasal hem de ekonomik olarak erkeklerle eşit duruma getirmiştir. Türk kadınına verilen bu hak gerçekten de çok önemli bir kazanımdır. Bizler de belediye olarak kadınlarımıza her türlü desteği sağlamak için elimizden gelen tüm cabamızı harcıyoruz. Yaşamın her alanında kadını yücelten ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mezitli Belediyesi, Neşet Tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA