Arkeoloji Müzesi’nde muhteşem konser


Piyanist Anjelika Akbar, dünyaca ünlü Rus ressam İvan Ayvazovski’nin İstanbul’u anlatan tablolarını müzik diline çevirdiği ‘Ayvazovski Rapsodisi’sini Mersin Arkeoloji Müzesi’nde seslendirdi.

 

Tarih : 5 Aralık 2019 Perşembe 15:13

Necdet TAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Akkuyu Nükleer AŞ'nin destekleriyle “Türkiye Tabloları ile Ayvazovski Rapsodisi” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte dünyaca ünlü Ermeni asıllı Rus Ressam İvan Ayvazovski'nin İstanbul'u ve Türkiye’yi anlatan tablolarını “Ayvazovski Rapsodisi”si adı altında müzik diline çeviren Piyanist Anjelika Akbar, muhteşem bir konser verdi. Mersin Arkeoloji Müzesi'nde yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Akkuyu Nükleer AŞ adına Eyüp Lütfi Sarıca, “Bu etkinlik 2019 yılı Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti liderleri tarafından karşılıklı olarak kültür ve turizm yılı ilan edilmesi nedeniyle sembolik bir anlam taşımaktadır. Hiç şüphesiz ki bu yıl bizlere kültüre ve insanlık olarak geliştirmeye daha büyük önem gösterme şansı sunmaktadır. Dünya çapında tanınmış Rus Ressam İvan Ayvazovski’nin 400’den fazla çalışması, Piyanist Anjelika Akbar tarafından “Ayvazovski Rapsodisi Projesi”ni sizlere canlı müzik eşliğinde sunulacaktır. Sizlere unutamayacağınız keyifli bir konser geçirmenizi diliyorum” dedi.

“İNSANLARIN GÖNÜLLERİ KÜLTÜR VE SANAT YOLUYLA BİRLEŞEBİLİR”

Piyanist Anjelika Akbar ise, “İnanıyorum ki insanların gönülleri kültür ve sanat yoluyla birleşebilir. Bu çok net ve açık. Bu konuda ne yapmak gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz. Ayvazovski’nin İstanbul ve Türkiye aşkı çok net bir biçimde onun tablolarında yansıma buldu. Biz yıllar boyunca dünyadaki birçok müzeden özel olarak seçtiğimiz tabloların yüksek çözünürlüklü fotoğrafları satın aldık. Bunun üzerine ben de Ayvazovski Rapsodisi besteledim. Ayvazovski zamanında çok seyahat eden bir insandı ve gittiği ülkelerde sadece oranın kültürel öğeleri değil özellikle müziğe çok dikkat ederdi. Kendisi de müzik yanı çok yüksek olan bir insandı. Ben de rapsodide kendi özgün bestelerimin dışında gittiği ülkelerin müziğini de dahil ettim. Duyacağınız birçok yöresel müzikler var ve Türk müziğinden de örnekler var. Ayvazovski buraya geldiği zaman onları duymuştu diye araştırarak onları da dahil ettim. Biz uluslararası bir ekip ile çalıştık” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Akbar'ın piyanosuyla seslendirdiği eserlere, Rus sanatçılar da enstrümanlarıyla eşlik etti.  Ayrıca Ayvazovski'nin, İstanbul'u yansıttığı tabloları da konser esnasında duvara yansıtılarak dinleyicilere görsel bir konser keyfi yaşatıldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  Anjelika Akbar, İvan Ayvazovski

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA