Bozyazı’da ’Dünya Engelliler Günü’ kutlandı


Mersin’in Bozyazı ilçesinde ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileler Dayanışma Derneği Başkanı Adem Veyis, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

 

Tarih : 4 Aralık 2019 Çarşamba 14:45

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark ve Pazar Yerinde, Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Arif Yalçın, İlçe Jandarma Komutanı Özer Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, kurum amirleri, gaziler, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, engelliler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileler Dayanışma Derneği Başkanı Adem Veyis, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti. ‘Duymak istemeyen kadar kötü sağır yoktur’ İtalyan atasözünün asıl engelin ruhta ve zihinlerde olduğunu gösterdiğini belirten Veyis, “Büyük ozanlarımızdan Aşık Veysel’in görme engellisi olduğu haldeki başarısı bizlere bıraktığı eserleri, aslında engellilerin neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Ruhlarındaki zenginlikle her türlü engeli aşan engelli kardeşlerimiz, belirli bir günde veya haftada değil her zaman gündemimizde olmuştur” dedi.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Derneğe yapılan bağışlarla 25 adet tekerlekli sandalye, 3 adet koltuk değneği, 3 adet yürüteç teminin gerçekleştiğini, ifade eden Veyis, “Kendileri küçücük ama yürekleri kocaman Bozyazı İlkokulu öğrencileri şuan aramızda. Harçlıklarını biriktirerek bugünün anısına bizlere 5 adet tekerlekli sandalye alarak bağışlayan bu öğrencilerimize ve velilerine özellikle bu işi organize eden kıymetli öğretmenlerimiz Leyla Özdemir, Mustafa Özdemir, Kenan Çetin, Dursun Serin Şimşek ve Arzu Ergen Aybel’e teşekkür ediyoruz. Her insanın bir engelli adayı olduğunu her zaman hatırlamalıyız. Unutmamamız gereken en önemli şey, en büyük engelin zihinlerdeki ve gönüllerdeki engellerin olmasıdır" diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından dernek üyeleri tarafından şiirler okundu, hazırlanan müzik, folklor ve aşuk ile maşuk gösterilerinin sunumu yapıldı. Ellerinde Türk devletlerini temsil eden dövizlerle çıkan dernek üyeleri, açılan Türk bayrağını öperek Kaymakam Yalçın’a verdi. Yapılan sunumlar katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlenerek uzun süre alkışlandı.
 

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN VERDİKLERİ MÜCADELE TAKDİRE ŞAYANDIR”
 

Öte yandan Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın, ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. Engelli bireylere çocukluktan itibaren şefkat ve özveriyle, merhametle bakarak onları topluma kazandıran, emekleri, sabırları saymakla bitmeyen değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, bütün engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA