Özel çocuklar atlarla tanıştı


 

Tarih : 2 Aralık 2019 Pazartesi 14:54

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitici ve öğretici etkinliklerinin yanı sıra düzenlediği sosyal etkinliklerle de özel bireylere farklı deneyimler yaşatıyor. Son olarak Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen at binme etkinliğinde çocuklar, ilk defa ata binerek, gezinti yapmanın heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadı. Türkiye Jokey Kulübü’nün en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan At’la Terapi Projesi’nin Adana Yeşiloba Hipodromu’nda bulunan merkezinin bu kez konukları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öğrencileri oldu.

 

İlk kez ata binen özel çocukların mutluluğu

 

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte, 35 özel birey ve aileleri her zamankinden farklı bir gün yaşadı. Zihinsel, bedensel, görme ve işitme engelli bireylerden oluşan özel çocukların fiziksel, zihinsel ve psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve özgüven kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar ata binmenin yanı sıra atı tımar etmeyi ve beslemeyi de öğrendi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, At’la Terapi Merkezi’nde, özel eğitim almış psikolog ve fizyoterapistlerden oluşan profesyonel bir ekip tarafından atlarla bir araya getirilen çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileleri de çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Atların iyileştirici ve sakinleştirici özelliklerinden yararlanan çocuklara,  Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren teknik öğretmenler tarafından etkinlik kapsamında Atatürk temalı workshop çalışması yapıldı. Çocuklar etkinlikte tahta tual üzerine Atatürk silueti resim boyama etkinliği yaptı. Etkinlikte çocuklar hayatlarında ilk kez ata binmenin sevincini yaşarken, aileleri de çocuklarının sevincine ortak oldu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA