Konuşmaktan bıktık!


Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’de bitirilmemiş olan projelerin bir an önce bitirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bizim en önemli yollarımız Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman. Mersin’e ayrılan ödeneklerden en önemli payın bu iki yola, iki ana artere ayrılmasını talep ediyoruz. Çukurova Havaalanında yaşadığımız olayları, her yıl konuşmaktan yorulduk. Artık Çukurova Havaalanını bitirelim” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 14:17

Haber Merkezi

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma ve Altyapı  Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçe görüşmelerinde Mersin’de devam eden ancak bir türlü bitirilemeyen yatırımları bir kez daha gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,  “Mersin ulaştırmayla ilgili çok sayıda projeye sahiptir. Adana ve Mersin, Türkiye'de 2 milyona yaklaşan nüfuslarıyla en büyük şehirlerimizdendir. Bu sebeple Mersin-Antalya yoluyla ilgili biraz daha gayret istiyoruz. Bizim en önemli yollarımız Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman. Mersin'e ayrılan ödeneklerden en önemli payın bu iki yola, iki ana artere ayrılmasını talep ediyoruz. Çukurova Havaalanında yaşadığımız olayları, her yıl konuşmaktan yorulduk. Artık Çukurova Havaalanını bitirelim. Çukurova Havaalanı hem ulaşım olarak 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak hem de bizim ürettiğimiz ürünler dünyaya bu havaalanından pazarlanacak. Çukurova Havaalanı'nın ticarete de  katkısı olacak. Çukurova Havaalanı ve Yenice Lojistik Köyü bizim vazgeçilmezlerimizdir” dedi.

 “ADANA-MERSİN YOLUNUN MUTLAKA GÜNDEME ALINMASI GEREKİR”

“Tarsus-Çamlıyayla yoluna  Sayın Bakanın döneminde biraz hız verilmişti ama birkaç yıldır yine ağır aksak gidiyor, bu yolun içerisinde tünel var, yol var ama 60 kilometrelik bir yol ve on küsur yıldır inşaatı devam ediyor. Mersin-Gülnar-Silifke yolumuz, Gülnar-Aydıncık yolumuz ve Adana-Mersin arasındaki yolda ciddi sıkıntılar var. 8 şeritli bir proje yapıldı ama Mersin'in çıkışında yapılan bir köprülü kavşak dışında 1 metrekare bir yol yapılmadı” diyen MHP’li Şimşek, “Adana-Mersin yolunun mutlaka gündeme alınması gerekir, ciddi bir trafik yoğunluğu var.  Tarsus-Mersin arası otobanın ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Birçok şehirlerde bunlar yapıldı, önemli bir şey değil. Sadece bir tane gişe geriye alınacak ve Tarsus-Mersin arası otoban ücretsiz olacak. Bu durum şehir içi trafikte de ciddi bir rahatlama sağlayacak. Bununla ilgili  sizden destek bekliyoruz Sayın Bakanım. Adana ve Mersin yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan kentlerimizdir. Adana-Mersin arasında trenle seyahat eden günde binlerce insan var.  Başka şehirlerin nüfusu kadar insan Adana-Mersin arasında trenle seyahat ediyor.  Adana-Mersin ve  Karaman-Ulukışla-Mersin hızlı tren projesinin biraz daha öncelikli olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA