Öğrencilerin çorbası Büyükşehir’den


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezinde, öğrencilere her sabah sıcak çorba dağıtıyor.

 

Tarih : 29 Kasım 2019 Cuma 11:15

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ders programına Eylül ayı itibariyle başladı. Merkezle birlikte 8 ilçede üniversite hayali kuran yaklaşık 4 bin 200 öğrenciyi ücretsiz olarak geleceğe hazırlayan kurslar, tecrübeli, genç ve dinamik öğretmen kadrosu ile eğitim veriyor. Merkezdeki 1200 öğrencinin eğitim gördüğü kurs merkezinde öğrenciler, sabahları “Bir Çorba Bir Ekmek” projesi kapsamında içtikleri sıcak çorbayla güne başlıyor. Kurs merkezleri Mersin (merkez), Erdemli, Tarsus, Gülnar, Anamur, Mut, Silifke ve Aydıncık olmak üzere 8 noktada, yenilenen öğretmen kadrosu ve eğitim anlayışı ile 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında gençleri geleceğe hazırlıyor. Yapılan seviye tespit sınavı sonucunda sınıflara ayrılan öğrenciler, zorlu bir yarış süreci için durmaksızın çalışıyor. Eğitimin yanı sıra Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri de veren kurs merkezleri, zorlu üniversite hazırlık sürecinde hem öğrencilerin hem de velilerin yanında oluyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ HAYATA HAZIRLIYORUZ”

Mersin merkezde yer alan kurs merkezinde 35 öğretmen, bir psikolog, bir rehber öğretmen ve kurum müdürü, 1200 öğrenciyi geleceğe hazırlamak için özveriyle çalışıyor. Öğrencilerin eksiklerini kapatma noktasında her türlü desteği sağladıklarını belirten kurs müdürü Melike Elif Esiroğlu, “Kurs merkezimizde bir psikolog, bir rehber öğretmen, 35 branş öğretmeni ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Eğitim-öğretim dönemine başlarken yaptığımız veli toplantısında, öğrencilerimiz için takip sistemimiz olduğunu, velilerimizi de mesajla bilgilendireceğimizi belirttik. Birebir ders, soru çözümü ve konu tekrarları noktasında öğrencimizle sıkı bir ilişki kurduk. Öğrencilerimizin eksiklerini kapatma noktasında onlara her türlü desteği sağlıyoruz” dedi. Rehber öğretmenlerinin öğrencilerle birebir görüşmeler yapığını ifade eden Esiroğlu,  “Rehber öğretmenlerimiz hem aileyle hem de öğrenci ile görüşerek aslında onların sadece üniversite hazırlık sürecine değil, hayata hazırlık sürecine de destek oluyorlar. Aynı zamanda sınıf rehber öğretmenlerimiz var. Derse giren öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimizle koordineli olarak ders takibi gerçekleştiriyor. Yakın zamanda ev ziyaretlerimiz de yapılacak” diye konuştu. Esiroğlu, öğrencilerle ders dışında sosyal etkinlikler de düzenlediklerini belirterek, “Bunlardan biri Tema Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz fidan dikme etkinliğiydi. Bunun yanında Kariyer Günleri, sinema, tiyatro etkinlikleri ve onları hayat anlamında geliştirebilecek pek çok proje de hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerini, projelerini takip ediyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HER SABAH İLK TENEFFÜSTE ÇORBALARINI ALIYOR”

Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir Çorba Bir Ekmek” projesinden kurs öğrencilerinin de yararlandığını ve oldukça minnettar olduklarını ifade eden Esiroğlu, “Öğrencilerimiz Mersin’in pek çok yerinde çorba dağıtımını gördü. Onlar da özellikle sabah saatlerinde çok uzak yerlerden geldikleri için ve maddi olarak bütçeleri olmadığı için aslında böyle bir hizmet istediler. Büyükşehir Belediyesi de onlara bu hizmeti sağladı. Öğrencilerimiz her sabah ilk teneffüste çorbalarını alıyor” diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in isteği doğrultusunda başlatılan “Bir Çorba Bir Ekmek” projesi ile birçok noktada gerçekleşen çorba dağıtımından merkezde bulunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri de yararlanmak istedi. Öğrencilerin talebini duyan Başkan Seçer, kurs merkezinde çorba dağıtımının yapılmasını söyledi. Toplam 1200 öğrenci kapasiteli kursta öğrenciler ilk ders teneffüsünde sabahları sıcak çorbalarını içiyor. Öğrenciler, hem çorba dağıtımı, hem de ücretsiz dersler dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkür etti.

“SABAH SOĞUĞUNDA ÇORBA İYİ GELDİ”

Merkezdeki kursa devam eden Emre Taş, verilen eğitimden memnun olduğunu belirterek, “19 yaşındayım, Adıyamanlıyım, sağlık teknikeri olmak istiyorum, onun için çaba gösteriyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin kursunda öğrenim görüyorum. Memnunum, çok güzel eğitimi var. Ders içi olsun, ders dışı etkinlikler olsun, çok güzel geçiyor. Dersler verimli, rehberlik servisimiz öğrencilerine ayrı bir önem gösteriyor. Çorba servis ikramı çok iyi. Sabahları soğuk olduğu için çok iyi geldi, teşekkür ediyoruz” dedi. Kurs merkezinde aldıkları eğitim ve çorba dağıtımı için Başkan Seçer’e teşekkür eden Mustafa Akgül ise şunları söyledi: “Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Öğretimi Destekleme Kursu’nda öğrenciyim. Çok memnunum, öğretmenlerimiz, öğrenci işlerimiz çok iyi. Her türlü sıkıntımızla ilgileniyorlar. Çorba dağıtımı çok güzel. Durumu olmayan öğrenciler için çok iyi oluyor. Çorba çok lezzetli, çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Sağlanan imkandan dolayı memnuniyeti dile getiren 20 yaşındaki Nidanur Öztekin ise, “Üç senedir sınava hazırlanıyorum fakat bazı nedenlerden dolayı sınavda başarılı olmama rağmen imkanlar uygun olmadığı için üniversiteye gidemedim. Bu sene Allah izin verirse gitmeyi düşünüyorum. Ben de kursa geldiğimden beri çok mutluyum, çünkü hocalarımızın hepsi çok ilgililer. Herhangi bir sıkıntımız olduğunda gayet güler yüzlü bir şekilde ne sorunumuz olursa olsun tek tek yanıtlıyorlar. Derslerimiz çok verimli geçiyor o yüzden mutluyum iyi ki buraya gelmişim. Çorba dağıtımı ile ilgili olarak bizi düşündükleri için, bu imkanı tanıdıkları için çok teşekkür ederiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA