Cahit Berkay, Mersin’de sevenleriyle buluştu


Yeşilçam’ın birçok önemli filminin müziğini yapan usta sanatçı Cahit Berkay, Mersin’de sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Meral Seçer ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Kasım ayı programı kapsamında kentte konser veren Cahit Berkay’ı izleyenler arasında yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını ileten Meral Seçer, kültür ve sanat kenti olan Mersin’de bu tür kültürel etkinliklerin daha da artacağına inandığını dile getirdi.

 

Tarih : 22 Kasım 2019 Cuma 15:19

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Kasım ayı programı kapsamında Mersin’e gelen ve Yeşilçam’ın birçok önemli filminin müziğini yapan usta sanatçı Cahit Berkay, sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Cahit Berkay ve Yeşilçam Film Müzikleri Konseri”ne yoğun bir katılım vardı. Meral Seçer ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gülcan Kış’ın da katıldığı konser öncesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Şef Serdar Yalçın yönetiminde Cahit Berkay’ın birkaç önemli eserini icra etti. Daha sonra sahne alan usta sanatçı Cahit Berkay, Yeşilçam’ın birçok önemli filmiyle özdeşleşen müziklerini, konukların beğenisine sundu.

 

UNUTULMAZ FİLM MÜZİKLERİ, MERSİN’DE SESLENDİRİLDİ

 

Konserde, Melih Kibar, Cahit Berkay ve Moğollar, Yalçın Tura, Santuri Ethem Efendi ve Kemani Sebuh Simonyan gibi bestecilerin eserleri seslendirildi. Cahit Berkay, konserin ilerleyen dakikalarında Türk sinemasına mal olmuş Aile Şerefi, Neşeli Günler, Al Yazmalım, Devlerin Aşkı, Kılıbık, Çiçek Abbas, Hülya, Dila Hatun, Umutsuzlar, Süt Kardeşler, Hababam Sınıfı, Bu Nasıl Dünya ve Güler Misin Ağlar Mısın filmlerinin müziklerini icra etti. Konserde “Bu Nasıl Dünya” adlı eserle, hayatta olmayan Yeşilçam’ın emektarları da anıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, sanatçıların performansları uzun süre alkışlandı. Etkinlikte konuşan Cahit Berkay, şarkıların hatıraları canlandırdığını söyledi. Berkay, sadece kendisinin değil başka isimlerin de film müziklerinde emekleri olduğunu belirterek, alkışların onlara da gittiğini vurguladı. Sahneye davet edilerek, kendisine çiçek takdim edilen Meral Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını getirdiğini belirterek, kültür ve sanat kenti olan Mersin’de bu tür kültürel etkinliklerin daha da artacağına olan inancını dile getirdi ve sanatçı Cahit Berkay’ı tebrik etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA