Büyükşehir personeline “Pnömoni ve Aşılar” eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Dünya Zatürre Günü” çerçevesinde, Mersin Üniversitesi Hastanesi işbirliği ile personele yönelik eğitim programı düzenledi. Eğitim, Mersin Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz tarafından verildi.

 

Tarih : 20 Kasım 2019 Çarşamba 17:28

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Dünya Zatürre Günü”ne istinaden eğitim düzenledi. Mersin Üniversitesi Hastanesi işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı şube müdürleri ve sağlık çalışanlarına yönelik verilen eğitim, Mersin Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz tarafından, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

PNÖMONİ (ZATÜRRE) DÜNYADA ENFEKSİYON KAYNAKLI ÖLÜMLER İÇİNDE BİRİNCİ SIRADA

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 raporuna göre tüm dünyada ölüm sebepleri arasında 4’üncü sırada, enfeksiyon kaynaklı ölümler içinde ise 1’inci sırada yer alan zatürre hastalığı, ciddi bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ersöz, halk arasında zatürre olarak da bilinen pnömoninin, akciğer dokusunun iltihaplanması olduğunu, bakteri, virüs ya da mantarlar nedeniyle oluşan enfeksiyonlar ile ortaya çıkabileceğini belirtti. Eğitimde, aşının sağlığa etkisi, erişkin aşı takvimi, erişkin aşılarının neden gerekli olduğu, risk grupları, kalp yetersizliği ve kronik kalp hastalıklarında erişkin aşılamanın nasıl olması gerektiği, enfeksiyon oluş mekanizması gibi önemli konular hakkında konuşuldu.

GRİP VE ZATÜRRE AŞILARININ ÖNEMİ VURGULANDI

Prof. Dr. Gülden Ersöz, sağlıklı yaşamanın on temel yolunu sıralarken, düzenli aşı olmanın önemini vurguladı ve bu aşıların içerisinde özellikle hastaneye yatışı azaltmak adına, hem grip aşısı (influenza) hem de pnömokok aşısının (zatürre) 65 yaş sonrasında elzem olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de erişkinlerde pnömokok aşılama oranının istenilen hedefin altında olduğunu söyleyen Dr. Ersöz, bilinçli bir şekilde aşılama yapıldığı takdirde grip ve zatürrenin önlenebilir olduğuna vurgu yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA