Bozyazı’da diyabet ve KOAH farkındalık yürüyüşü


Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Dünya Diyabet ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü dolayısıyla etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak yürüyüş düzenlendi.

 

Tarih : 20 Kasım 2019 Çarşamba 17:26

Bozyazı İlkokulu önünde başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında sonlandı. Yürüyüş boyunca öğrenciler ellerinde taşıdıkları pankartlarla farkındalık oluşturmaya çalıştı. Yürüyüşün sonunda konuşan Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ahmet Hakan Acı, sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivite, sigarayla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Ardından etkinlik kapsamında Bozyazı Hükümet Konağı girişinde kurulan stantta kurum çalışanları ve vatandaşların tansiyon, kan şekeri, boy, ağırlık, ölçümleri yapıldı. Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığında görevli Dr. İrfan Ün tarafından yapılan bilgilendirmede, diyabetin en yaygın belirtilerinin çok su içme, sık idrara çıkma, iyileşmeyen yaralar, ellerde ayaklarda his kaybı, görme bulanıklığı ve tekrarlayan enfeksiyonlar olduğunu söyledi. Ün, KOAH'ın uzun yıllar sigara içen, 40 yaş üstü bireylerde, devamlı olan öksürük, balgam, nefes darlığı şikayetleri olarak ortaya çıktığını, bu şikayetlerin olması durumunda ise mutlaka doktora başvurmanın önemine değindi. Acı ise yürüyüş ile stantta emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek sağlıklı günler diledi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA