Mezitli’de coşkulu 19 Mayıs kutlaması


Mezitli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:09

Haber Merkezi

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz ve yoğun bir kalabalığın katılımıyla düzenlenen kortej yürüyüşü, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması ile başladı. Yürüyüşe katılan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Mezitli’de coşkulu bir atmosfer yarattı. Yürüyüşün ardından etkinlikler yürüyüşün bitiş noktası, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatroda devam etti. İlk olarak Başkan Tuncer, Mersin Milletvekili Talat Dinçer ve Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz tarafından gençlik ateşi yakıldı.

“ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, yaptığı konuşmada; “Bugün, burada toplanarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelesi’nin 105. yılını kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Atatürk, gençlerimize olan inancını şu sözlerle ifade etmiştir: "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." İşte bu sözler, bizlere gençliğin önemini ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği genç nesillerin taşıdığı sorumluluğu açıkça göstermektedir. Atatürk’ün çizdiği yolda, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, laik, demokratik ve çağdaş bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Günün sonunda ise Çağdaş Anadolu'nun sahne aldığı muhteşem bir konser ile kutlamalar son buldu. Mezitli halkı bu özel günü coşkuyla kutlayarak Atatürk’e, Atatürk’ün  ilke ve inkılaplarına bağlılığını bir kez daha göstermiş oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA