Final Four sona erdi!


Mersin’in ev sahipliği yaptığı FIBA Kadınlar EuroLeague Final Four sona erdi. Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Euroleague Final Four (Dörtlü Final) finalinde Fransız ekibi Villeneuve d’Asvq LM’yi 106-73 mağlup ederek üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Mersin’de tarih yazan Sarı Kanaryalar bunu başaran ilk kadın Türk takımı olarak tarihe geçti. Napheesa Collier 33, Emma Meesseman 22, Kayla McBride 17, Nikolina Milic 16 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşırken, Yvonne Anderson da 13 asit yaptı. Bu arada üçüncülük maçında Çukurova Basketbol, USK Prag’a 95-67 mağlup oldu.

 

Tarih : 15 Nisan 2024 Pazartesi 12:46

Necdet TAŞ

Mersin’in ev sahipliği yaptığı FIBA Kadınlar EuroLeague Final Four (Dörtlü Final) sona erdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Final Four’un final maçı olan Fenerbahçe Alagöz Holding - Villeneuve d'Ascq LM karşılaşmasını izleyerek Türkiye temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding’e destek verdi. Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mücadeleyi Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Yardımcısı Hüseyin Beşok, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ile kent protokolü ve sporseverler izledi.

FENERBAHÇE, İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Avrupa Şampiyonluğu için parkeye çıkan Fenerbahçe Alagöz Holding, mücadeleyi 106-73 kazanarak üst üste iki kez şampiyonluk elde etmiş oldu. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber sarı-lacivertli teknik heyet, basketbolcular ve salonu dolduran taraftarlar sevinç yaşadı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de katılımıyla Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen törende sarı-lacivertiler kupayı kaldırdı. Kupayı alan sarı-lacivertli basketbolcular, sevinçlerini salonu dolduran taraftarlarla paylaştı. Çok sayıda taraftar basketbolcularla fotoğraf çektirdi, sevinçlerine ortak oldu. Turnuvadaki iki maçta da forma giyen Fenerbahçeli Kayla McBride de Final Four'un MVP ödülünü kazandı. Maçın en yüksek puanı olan 33 puanla Collier, Breann Stewart'ın tüm zamanların Final rekorunu kırmasına rağmen tüm zamanların en iyi ikinci notunu alarak maçı tamamladı. Bu arada Meesseman ve McBride sırasıyla 22 ve 17 puanla katkı sağladı.

MVP KAYLA MCBRİDE ODLU

Final Four'da her iki maçta da oynadıktan sonra McBride, Final Four MVP'si olma kişisel ödülünü evine götürdü. Maç başına 21.0 sayı, 6.5 ribaund, 6.0 asist ve 1.5 top çalma ortalama 28.0 verimlilikle oynadı ve üç sayı aralığından 7/11 ile oynadı. 20 yıl sonra finale kalan ilk Fransız takımı olan Villeneuve d'Ascq, rekor kıran mücadelesini ikinci olarak tamamladı. Bu onların ilk kez Final Four'a giderken Play-Off'lara ulaştıkları bir sezondu. Günün erken saatlerinde ZVVZ USK Praha, Valeriane Ayayi ve Maite Cazorla'nın sırasıyla 21 ve 19 puanla önde olduğu üçüncülük maçında ev sahibi Çukurova'yı 95-67 mağlup ederek Final Four'u yüksek bir skorla tamamladı. Törende, Fransa ekibi Villeneuve d'Ascq LM takımına da ikincilik madalyası takdim edildi.

GARNİER; “FENERBAHÇE’YE MİNNETARIM”

Maç sonunda konuşan Valerie Garnier, “Fenerbahçe Koçu "Mutluyuz ve basın toplantısına gelmeyi unuttuk çünkü tadını çıkarmakla meşguldük. Oyuncularım ve ekibimle çok gurur duyuyorum. Fenerbahçe adına çok mutluyum ve bana bu şansı verdikleri için onlara minnettarım. Fırsat” dedi. Turnuvanın MVP’si seçilen Kayla Mcbride ise, “Bu galibiyet, takım arkadaşlarımla ve günlük olarak yaşadığımız her şeyle ilgili. Hepimizin bunun dışında hayatları var ve bu noktaya gelene kadar birçok şeyden geçiyoruz. İçinde bulunduğum özel insanlar için çok minnettarım. her gün. Çok gururluyum ve bu kupa elimizde olduğu sürece Final Four MVP'si umrumda değil. Geçen yıldan bu yıla farklı bir durum vardı ama o bize gerçekten inandı. Maçtan sonra ona teşekkür ettim ve bir kadın antrenör olarak bizi bu şampiyonaya götürdüğü için çok mutluyum” dedi.  Villeneuve d'Ascq LM oyuncusu Maxuella Lisowa Mbaka ise, “Savunmamızdaki bazı agresiflikleri kaçırdık. Avrupa'nın en iyi takımına karşı oynayarak çok çalıştık. Ancak bu bizim büyümemiz ve daha iyi olmamız için iyi. Yaptıklarımızdan gurur duyuyorum ama şimdi bu durumda kalmaya çalışmalıyız." Seviyede” dedi.

SEVGİ UZUN’DAN MERSİN’E ÖVGÜ

Bir dönem Çukurova Basketbol’da da görev yapan Sevgi Uzun da, “Mersin bize müthiş geldi. Buraya gelen yabancı takımlara Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu, kadın basketbolunun ne kadar değerli olduğunu göstermek açısından önemli. Salonun dolu olmasını sağlamaları bizim çok büyük ayrıcalık. Onların karşısında oynamak gerçekten çok keyifliydi. Şampiyonlukla bitmesi çok keyifli. Ancak taraftar çok güzel bir organizasyon yarattı. Mersin halkı kadın basketboluna çok güzel sevgi ve saygı gösterdi. Umarım artarak devam eder.” Sevgi, devam eden ve Fenerbahçe’nin 2-0 önde olduğu Kadınlar Süper Lig final serisiyle alakalı da “Dörtte dörtle bitirmek istiyoruz, hedefimiz dörtte dörttü, üç kupayı aldık. Üç gün sonra da buradan galibiyetle ayrılıp kupamızı alıp sezonu hayırlısıyla bitirmek istiyoruz” dedi. Öte yandan Fenerbahçe üst üste ikinci şampiyonluk umuduyla geldiği Mersin’de domine ettiği bir dörtlü finalin üstüne birkaç gün daha şehirde kalacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Lig final serisi üçüncü maçı çarşamba günü oynanacak. Fenerbahçe bir maç daha kazanırsa Avrupa Süper Kupası, Türkiye Kupası ve EuroLeague üstüne bir kupa daha kazanacak.

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Ariadna Chueca (İspanya), Viola Györgyi (Romanya), Gvidas Gedvilas (Litvanya)

FENERBAHÇE: Meesseman 22, Anderson 7, Mlic 16, Mcbride 17, Collier 33, Alperi Onar 2, Badiane 4, Laksa, Sevgi Uzun 3, Idıl Sacalır, Tilbe Şenyürek 2, Lekovic

BAŞANTRENÖR: Valerie Garnier

VİLLENEUVE D'ASVQ LM: Zellous 17, Smalls 12, Diaby 6, Burke 17, Salaun 12, Gueye 3, Heriaud, Mununga, Mbaka 6, Abraham

BAŞANTRENÖR: Rachid Meziane

1. Periyot: 28-27 (Fenerbahçe lehine)

Devre: 58-45 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 77-61 (Fenerbahçe lehine)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA