Kent Protokolü bayramlaştı


Mersin’de Ramazan Bayramı dolayısıyla Mersin Valiliği koordinesinde Bayramlaşma Programı gerçekleştirildi. Vali Pehlivan,

 

Tarih : 10 Nisan 2024 Çarşamba 19:08

Necdet TAŞ

Mersin Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına Vali Ali Hamza Pehlivan'ın yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Şeref Salonu girişinde misafirleri karşılayarak tek tek bayramlaştı.

"İLİMİZDE GÜZEL BİR RAMAZAN AYI YAŞADIK"

Bayramlaşmanın ardından konuşan Vali Pehlivan, "Şehrimizin kamu görevlileri, il protokolü ve vatandaşlarımızla beraber bir aradayız, bayramlaşıyoruz. Bu programın ardından da kurum ziyaretleri yapacağız. Bayram günlerinde 24 saat esaslı çalışan emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, hastanelerimiz ve huzur evlerimiz var. Malumunuz huzur evlerimizdeki vatandaşlarımız da bugün ziyaretçi beklerler. Bayram; birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde kutlanır. Bayramımızı olması gerektiği ve amacına uygun bir şekilde, kardeşlik duyguları içerisinde, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, dayanışma anlayışı içerisinde bütün yurdumuzda ve tüm İslam aleminde olduğu gibi kutluyoruz. Ülkemizde çok şükür huzur, şenlik ve güvenlik içerisinde bir bayram yaşadık. İlimizde de bu anlamda güzel bir Ramazan ayı yaşadık ve şimdi bayrama hep beraber eriştik. Bugünler tabi özellikle de büyüklerimizin dualarını alma günü, çocuklarımızın yüzünü güldürme günü. Onlara tebessüm ettirme günü. Hastaların ziyaret edilmesi, komşunun ziyaret edilmesi, engelli vatandaşlarımızın halinin ve hatırının sorulması, onların yanında yakınında olması gerekilen ve böyle de milletimiz tarafından yapılan bu şekilde eda edilen günler" ifadelerini kullandı.

"RAMAZAN AYI VE RAMAZAN BAYRAMI KÜLTÜR HAZİNELERİMİZ"

Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı'nın önemli kültürel hazineler olduğunu belirten Pehlivan, "Bizim medeniyet değerlerimiz içerisinde Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı kültür hazinelerimiz. Bu tür müstesna günlerimizi, birbirimize daha da kenetlenmek suretiyle geçirdiğimizde, aramızdaki o güzel hasretlerin, güzel duyguların, sevginin, hoşgörünün, saygının daha da artacağını biliyoruz, görüyoruz ve yaşıyoruz. Bizim neslimize, bugünün nesline düşen de bu değerleri yaşamak yaşatmak ve yarınlara taşımak. Aslında bu ortak değerlerimiz, dün ile bugün, bugün ile yarın arasında bir köprü vazifesi de kuruyor. Bize de düşen o devamlılığı sağlamak. Nesilden nesle güzel adetleri, gelenekleri, inanç değerlerimizi yaşamak, yaşatmak ve yarınlara taşımak. Bu vesileyle başta Mersinli hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten en iyi dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı. Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü de kutlamayı ihmal etmeyen Pehlivan, "Malumunuz bugün aynı zamanda Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü. Buraya da ayrıca uğrayacağız. Bütün emniyet mensuplarımızın polis gününü, polis haftasını kutlayacağız. Aslında onlar için bir çifte bayram gibi, hem polis bayramı hem Ramazan Bayramı" ifadelerine yer verdi.

SEÇER, “İYİYE DAİR NE VARSA BAYRAM ONLARI GETİRSİN”

 

Tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Seçer ise, “İnsanlarda pozitif bir hava ve enerji var. Umut ediyorum tüm dünya için her şey güzel olsun, barış olsun. Kardeşlik, bolluk, bereket, iyiye dair ne varsa bayram onları getirsin” dedi. Mersin’de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için görev başında olduklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Bayram boyunca otobüslerimiz ücretsiz. Çocukların hoşça vakit geçirebileceği MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezimiz, okuma salonlarımız, Tarsus Doğa Parkımız açık. Sahilimiz her yönüyle hazır. Çocukları; parklarımıza, Trafik Parkı’na getirsinler. Bayram boyunca güzel vakit geçirsinler. Bütün birimlerimiz işlerinin başında. Belediye otobüslerimiz Güneykent, Çiftlikköy ve Akbelen mezarlıklarımıza ücretsiz servis yapacak” diye konuştu. Yurttaşların herhangi bir talepte Alo 185’i arayabileceklerini kaydeden Seçer, “Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Sadece ülkemize değil, tüm dünyaya güzel dileklerim olsun. Bayram uğurlu gelsin, güzellikleri, bolluğu, bereketi, kardeşliği getirsin. Her şey çok daha güzel olsun”  diye belirtti.

“YÜZDE 60 OY ORANI 5 YILIN MEMNUNİYETİNİN SONUCUDUR”

Yüzde 60 civarında bir oyla tekrar Belediye Başkanı seçilmekten duyduğu mutluluğu da dile getiren Seçer, mutluluğun yanı sıra sorumluluğunun da arttığının bilincinde olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar, bu yüzde 60 oy oranı 5 yılın memnuniyetinin sonucudur. Tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Oy vermeyen, destek olmayanlar da endişe etmesin, ben onların da belediye başkanıyım. Onların talepleri, hassasiyetleri, şikâyetleri benim başımın tacıdır. Onları memnun etmek için çalışmalarımız daha da sıklaşarak devam edecek. Mersin’den yana kimsenin endişesi olmasın” dedi. Mersin’de birliği ve beraberliği daim kılmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Seçer, bir yandan rutin hizmetleri sürdürürken bir yandan da vizyon projeleri hayata geçireceklerine dikkat çekti. Seçer, “Başta raylı sistemler, özellikle sosyal projelerin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Geçim sıkıntısının, hayat bağlılığın olduğu bir dönemde ki hayat pahalılığı seçimde sandıklarına da yansıdı. Her kesimin; emeklilerin, çiftçinin, işçinin, öğrencinin şikâyetleri sandığa yansıdı. Bunu da göz önünde bulundurarak politikalarımız uygulayacağız, sosyal konutları hayata geçireceğiz. Daha geniş park, rekreasyon alanları, vatandaşlarımızın zaman geçireceği alanlar yaratacağız” diye konuştu. Kentin her noktasına ve her kesimine yönelik hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Seçer, “Kentimiz daha temiz olacak. Trafik sorunumuz daha minimize olacak. Temizlikten, kentin düzeninden estetiğinden asla taviz vermeyeceğiz. Herkese hizmetlerimiz sürecek. Kültür-sanat, spor etkinlikleri yine devam edecek. Modern, çağdaş, huzurlu, gülen ve mutlu insanlar yoğun olduğu bir kent olmaya dair ne varsa ben gecemi gündüzüme katarak her şeyi yapacağım. Bu konuda Mersinliler lütfen rahat olsunlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA