Cihat Yaycı’dan ‘Mavi Vatan’ vurgusu!


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gastronomi ve Yeniler Topluluğu ile Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Ortadoğu’daki Gelişmeler Bağlamında Mavi Vatan” konferansında konuşan Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Dünya doğalgaz, petrol ve kaya gazı rezervlerinin önemli bir kısmını derinliklerinde barındıran denizlerin, önümüzdeki yüzyıllarda uluslararası mücadele alanına dönüşeceğine dikkat çekerek, Türkiye’nin gelecek nesillerinin bu bilinçle hareket ederek bu sürece sahip çıkacağını ümit ettiğini söyledi.

 

Tarih : 8 Aralık 2023 Cuma 08:59

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gastronomi ve Yeniler Topluluğu ile Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği, M. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın da konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu’daki Gelişmeler Bağlamında Mavi Vatan” konferansı, geniş bir katılımla düzenledi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde M. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı RektörProf. Dr. Erol Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından başlayan programa Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Emekli Tuğamiral Fuat Gedik, Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“SÜRECE SAHİP ÇIKIN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açış konuşmaları gerçekleştirildi ve konferansa geçildi. MEÜ’nün milli konulara yönelik düzenlediği bilimsel ve kültürel faaliyetlerle ülkemizin için çok önemli bir üniversite konumunda olduğunu vurgulayan M. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, sunumunda Türk denizcilik tarihi, Türklerin Ege ve Akdeniz hakimiyeti tarihi, dünya deniz ticareti ve enerji kaynakları örneğinde denizlerin önemi ve Türkiye’nin neden denizlere önem vermesi gerektiği konularından bahsetti. Dünya doğalgaz, petrol ve kaya gazı rezervlerinin önemli bir kısmını derinliklerinde barındıran denizlerin, önümüzdeki yüzyıllarda uluslararası mücadele alanına dönüşeceği öngörüsünde bulunan Doç. Dr. Yaycı, Türkiye’nin gelecek nesillerinin bu bilinçle hareket ederek bu sürece sahip çıkacağını ümit ettiğini ifade etti. Türkiye’nin büyük tarihinden beslenen Mavi Vatan’ın her Türk evladı tarafından benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Yaycı, sunumuna Ortadoğu’daki gelişmeler ışığında Mavi Vatan doktrinin önemini anlatarak devam eden etti. Türkiye’nin Doğu Akdeniz-Libya-İsrail hattında oyun kurucu bir rolde yer alması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Cihat Yaycı, söz konusu konularda gerçekleştirilecek görüşmelerin Türkiye’nin çıkarları ön planda tutularak değerlendirilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. Doç. Dr. Yaycı konuşmasını ev sahipliğinden ötürü Üniversitemize teşekkür ederek sonlandırdı.

Soru cevap bölümü ile devam eden konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından M. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya hediye ve çiçek takdim edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA